Onderhoud werkschoenen

Hoe kunt u uw werkschoenen en werklaarzen optimaal onderhouden?

Uw veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen kunt u het best onderhouden door deze regelmatig in te smeren met bijvoorbeeld ledervet en te behandelen met een schoenspray. Het onderhoud maakt het leer een heel klein beetje vettig. Uw werkschoenen en werklaarzen blijven dan langer vuil- en waterafstotend en het leer blijft soepel. Op die manier kunt u optimaal profiteren van de comfortabele eigenschappen van uw perfecte veiligheidsschoen of veiligheidslaars en gaan ze extra lang mee! Unishore Bedrijfskleding biedt u naast werkschoenen en veiligheidslaarzen ook de juiste accessoires en onderhoudsmiddelen.

3 artikelen gevonden
Sorteer op Productnaam |Prijs
Overlay
 

Emma Schoenspray Anti-Rain 40..

€ 10,15 excl. BTW
€ 12,28 incl. BTW
Overlay

Rapide ledervet

€ 4,92 excl. BTW
€ 5,95 incl. BTW
Overlay
 

shoefresh spray Bama spuitbus..

€ 7,89 excl. BTW
€ 9,55 incl. BTW

Tips voor onderhoud van uw werkschoenen en werklaarzen

Vieze werkschoenen en werklaarzen kunt u schoonmaken met water, een stevige borstel of doek en eventueel milde zeep om het ergste vuil te verwijderen. U kunt de veters dan beter eerst uit uw werkschoenen halen en de tong naar voren trekken zodat u alle onderdelen van de schoen goed kunt bereiken. Laat uw veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen altijd eerst goed drogen, voordat u ze verder behandelt met een onderhoudsmiddel (spray of ledervet).

Wilt u uw werkschoenen langer mooi houden? Smeer ze dan regelmatig in met ledervet of behandel ze met een impregneerspray. Het vet/de spray beschermt uw veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen tegen vuil en vocht. Daarnaast voedt het ledervet de (lederen) materialen van uw werkschoen of werklaars en houdt deze soepel. Op die manier kunt u langer genieten van veiligheidsschoenen of veiligheidslaarzen en zien ze er extra lang uit als nieuw!


Natte werkschoenen en werklaarzen laten drogen

Leer is een natuurproduct en heeft de neiging om vocht op te nemen. Laat uw natte veiligheidsschoenen altijd eerst drogen. Natte schoenen zijn koud, zwaar en zeer onplezierig om te dragen.

Niet doen: Werkschoenen en werklaarzen laten drogen in de zon of dichtbij een warmtebron. Als het leer te snel droogt, droogt het uit en gaat het barsten. Het leer wordt dan stug en de werkschoen is niet meer water afstotend.

Wel doen: Steek proppen kranten in uw schoenen of laarzen. Dit bevordert de opname van vocht en houdt de vorm van de veiligheidsschoen of veiligheidslaars goed. Om ervoor te zorgen dat uw werkschoen of werklaars waterafstotend blijft, is het raadzaam uw werkschoen/laars af en toe in te vetten met ledervet of in te spuiten met impregneerspray.


Verzorgingsproducten werklaarzen en -schoenen

Unishore bedrijfskleding biedt u verschillende onderhoudsproducten die bijdragen aan een langere levensduur van uw veiligheidsschoeisel. Zo hebben wij:

  • Shoefresh Spray: verfrist uw schoenen of laarzen en verdrijft onaangename geuren
  • Ledervet voor een optimale verzorging en verlenging van de levensduur van uw (lederen) werkschoenen en werklaarzen

 

Goede sokken, inlegzolen en veters complementeren optimaal onderhoud

Werksokken

Draag naast degelijke veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen ook altijd goede werksokken. Sokken en schoenen vormen samen eenheid die zorgen voor een optimale vochtafvoer en comfortabele voeten met de ideale temperatuur om uw werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Veters voor werkschoenen

De veters van Grisport zijn natuurlijk erg geschikt voor Gripsort werkschoenen, maar ook in veiligheidsschoenen, sneakers en kantoor werkschoenen van andere topmerken in het zeer uitgebreide assortiment van Unishore Bedrijfskleding misstaan ze niet. De Grisport veters zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten en twee kleuren.

Inlegzolen voor werkschoenen

Comfortabele, beschermende inlegzolen voor werklaarzen en werkschoenen voor optimaal loop- en draagcomfort. De inlegzolen hebben ademende, antistatische, antibacteriële en snel drogende eigenschappen. Daarnaast zorgen de zolen ervoor dat uw voeten fris en geurvrij blijven en helpen ze voetschimmel voorkomen.

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

  • Persoonlijke- en snelle service
  • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
  • Mogelijkheid achteraf betalen
  • Uitgebreid assortiment
  • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

1450 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden