NU IN MAART: 15% KORTING OP BLAKLADER & 15% KORTING OP SANTINO

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

Brandweerlaarzen

Brandweerlaarzen kopen? De brandweerlaarzen in onze webshop hebben zowel veters als een rits. Veterlaarzen met rits zijn eenvoudig uit te trekken, dit is erg handig als u werkt als brandweer en snel uw schoenen aan en uit moet kunnen trekken.

Lees verder Lees minder

1 product

Korting 10%
Steitz Secura Fire Fighter Gore II Werklaars
€ 289,73 € 350,57

De beste werklaarzen voor de brandweer

Brandweerkleding moeten aan een aantal strenge eisen voldoen. Iedere brandweerman heeft namelijk regelmatig met gevaarlijke situaties te maken en daar hoort beschermende kleding bij waar werknemers in deze branche op kunnen vertrouwen. Daar horen vlamvertragende werkjassen, vlamvertragende werkbroeken en vlamvertragende overalls bij, maar zeker ook brandweerlaarzen. Brandweerlaarzen moeten zowel vuur en water als hitte goed kunnen verdragen. Als brandweerman heeft u immers zowel met branden als met bluswater te maken. 

In feite zijn brandweerlaarzen veterlaarzen met rits die aan extra veiligheidseisen voldoen. Door deze combinatie van sluitingen profiteert u tegelijkertijd van de zekerheid van veters en het gemak van een rits. Als uw werklaarzen bijvoorbeeld direct uit moeten, kunt u er zo uit stappen nadat u de ritssluiting aan de zijkant geopend heeft. Maar aan gewone veterlaarzen met rits, die meestal volgens EN 20345 de normering S3 meekrijgen, heeft u bij blootstelling aan hoge temperaturen en vlammen onvoldoende bescherming. Brandweerlaarzen zijn gemaakt van materialen als waterproof rundleder, waardoor uw voeten niet alleen droog blijven, maar ook voldoende beschermd worden tegen het gevaar van uw werkzaamheden.

Brandweerlaarzen volgens norm 'EN ISO 15090:2012'

De brandweerlaarzen uit het assortiment van Unishore Bedrijfskleding komen qua beschermende eigenschappen in veel opzichten overeen met S3 werklaarzen. Toch krijgen ze deze normering niet mee en dat heeft ermee te maken dat er een aparte norm bestaat om schoeisel voor brandweerlieden te certificeren: de EN ISO 15090:2012-norm. Voor goedkeuring conform deze norm worden de brandweerlaarzen uitgebreid getest op hun brandwerendheid en hittebestendigheid. Vanzelfsprekend nemen we de brandweerlaarzen bij Unishore Bedrijfskleding pas in het assortiment op wanneer bewezen is dat de laarzen in gevaarlijke situaties de veiligheid brengen die van ze verwacht mag worden.

Idealiter zijn ook de naden en de veters van vuurbestendig materiaal gemaakt. De Steitz Secura Fire Fighter brandweerlaarzen worden bijvoorbeeld standaard geleverd met veters die bij een temperatuur van boven de 300 °C niet zullen verbranden, maar vervormen. Aan de binnenzijde van al onze brandweerlaarzen vindt u ook voldoende bescherming. Zo hebben onze brandweerlaarzen een beschermneus, zodat u zich bij het stoten van uw voeten geen zorgen hoeft te maken om letsel, enkelbescherming en een tussenzool die tegen perforatie van onderaf beschermt. Ook hebben de loopzolen profiel, waardoor uw grip optimaal is. Met de brandweerlaarzen uit de webshop van Unishore Bedrijfskleding bent u dus op alles voorbereid!

Online brandweerlaarzen kopen

Beschermende kleding is een must voor de brandweer. Gevaarlijke situaties zijn immers de dagelijkse praktijk in deze branche. Daarom gebruiken veel brandweerlieden vlamvertragende werkbroeken en een werkjas of overall met brandvertragende eigenschappen. Brandweerlaarzen maken deze werkoutfit compleet. Voor al deze artikelen kunt u op ieder moment van de dag terecht bij de online shop van Unishore Bedrijfskleding. Tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kunt u alle brandweerkleding van de beste merken uit binnen- en buitenland bij ons kopen.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.