NU IN MAART: 15% KORTING OP BLAKLADER & 15% KORTING OP SANTINO

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

Werkschoenen

Werkschoenen met de juiste eigenschappen beschermen u tegen de mogelijke risico’s van uw werkomgeving. Bij Unishore Bedrijfskleding vindt u een ruim aanbod aan werkschoenen en werklaarzen in verschillende veiligheidsklassen voor een goede prijs. Zo is er voor elk budget een paar veiligheidsschoenen of werklaarzen te vinden dat perfect bij het risicoprofiel van uw bedrijf past. Ons assortiment bevat meer dan 250 verschillende werkschoenen voor de meest uiteenlopende toepassingen. 

Bij Unishore Bedrijfskleding vindt u onder meer:

Lees verder Lees minder

Werkschoenen kopen?

Werkschoenen bieden comfort en bescherming op de werkplek. Omdat werk in de industriële sector niet zonder veiligheidsrisico’s is, is het voor sommige beroepen zelfs wettelijk verplicht om werkschoenen te dragen. Wordt er in uw bedrijf gewerkt met zware materialen, vloeistoffen of gereedschappen met scherpe punten? Dan is het belangrijk dat u in goede werkschoenen investeert. Dat klinkt misschien als een enorme kostenpost, maar dat hoeft het niet te zijn. Bij Unishore Bedrijfskleding kunt u namelijk goedkope werkschoenen kopen die aan alle belangrijke veiligheidseisen voldoen. U kunt bij ons kiezen uit de beste werkschoenen van grote merken als Grisport, Atlas, Redbrick, Helly Hansen en Blåklader. Zo beschermt u uzelf of uw werknemers voor een aantrekkelijke prijs tegen alle mogelijke risico’s van uw werkomgeving. Voor werkschoenen geldt de EN ISO 20345 normering.

Bescherming met werkschoenen

Omdat niet ieder beroep dezelfde veiligheidsrisico’s heeft, zijn er uiteenlopende werkschoenen voor verschillende werkzaamheden. Bovendien zijn niet alleen vallende voorwerpen een potentieel probleem; ook perforatie of het doordringen van vloeistoffen kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. U kunt natuurlijk extra geld uitgeven aan waterdichte werkschoenen, maar als de werkomstandigheden in uw bedrijf vrijwel altijd droog zijn, volstaan werkschoenen met een beschermende neus misschien al. 

Wij vinden het daarom belangrijk om u een productoverzicht te bieden waarin u heel gemakkelijk kunt zien waar de werkschoen precies bescherming tegen biedt. Zo kunt u gemakkelijk de afweging maken welk paar veiligheidsschoenen het beste bij de werkzaamheden die u verricht passen. En natuurlijk komen daar ook nog factoren als comfort bij kijken. Uiteraard is de belangrijkste functie van een paar werkschoenen om zijn drager te beschermen tegen de mogelijke gevaren op het werk, maar het komt de werksfeer zeker ten goede als ze ook gewoon lekker zitten.

Gelukkig worden wij bij het overzichtelijk weergeven van de eigenschappen geholpen door de wettelijke veiligheidsnormeringen die er in Nederland bestaan.  Aan de veiligheidsnormeringen van de werkschoenen ziet u wat u kunt verwachten. De normeringen geven aan hoeveel bescherming de schoenen bieden en waartegen precies. 

Als een schoen aan bepaalde eisen voldoet, krijgt hij volgens de EN-ISO 20345-norm een soort keurmerk dat met een S (voor “safety”) begint.  Hebben de werkschoenen die u op het oog heeft zo’n S-normering? Dan kunt u er in ieder geval van uitgaan dat de schoenen een beschermende neus hebben. Vaak zijn dat werkschoenen met een stalen neus, maar ook een kunststof neus beschermt tegen de impact van objecten die per ongeluk op de schoen vallen. De normering geeft aan dat ze een impact van minimaal 200 joule aankunnen. Simpeler gezegd: als er een voorwerp van 20 kilo of minder op valt, is er niets aan de hand.

Kijken we één veiligheidsniveau hoger, naar S1P werkschoenen, dan zit daar ook al een hak in die schokken absorbeert. En de hiel is gesloten. Bovendien zijn alle veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen met een normering van S1P of hoger antistatisch. 

Daarna lopen de beschermende eigenschappen op; S2 werkschoenen hebben bovenmateriaal dat water absorbeert en afstoot, 

S3 werkschoenen bevat alle bovengenoemde eigenschappen in één paar schoenen. Bovendien hebben S3 werkschoenen gegarandeerd een geprofileerde loopzool, waardoor u of uw werknemers letterlijk steviger in hun schoenen staan. U bent beschermd tegen perforatie bij een kracht tot minimaal 100 N. Dit komt ook door de anti-perforatie tussenzool in S3 werkschoenen, die verder alleen in S1P werkschoenen te vinden is.

Beschermende werklaarzen

Veiligheidslaarzen hebben een S3 of S5 normering. De eigenschappen van de S3 werklaarzen komen overeen met de eigenschappen van de S3 werkschoen. Dat geldt ook voor S5 werklaarzen, die ook nog eens volledig waterdicht zijn.

Comfortabele werkschoen

Veilig zijn alle schoenen in ons assortiment. Maar wilt u naast een maximum aan veiligheid ook een zo groot mogelijk draagcomfort? Dan loont het de moeite om ook eens naar ons assortiment aan werksneakers te kijken. Deze categorie heeft verschillende modellen die er niet alleen heel hip uitzien, maar ook heerlijk zitten en toch voldoende tegen de veiligheidsrisico’s op de werkvloer beschermen. De meeste werksneakers in ons assortiment zijn S3 werkschoenen die u alle nodige bescherming bieden.

Een andere goede optie is de lichtgewicht werkschoen. Deze schoenen bewegen lekker en wegen ook nog eens een paar ons minder dan reguliere werkschoenen. Voor zoveel mogelijk comfort is het ook de moeite waard om naar het materiaal waarvan de werkschoenen gemaakt zijn te kijken. Werkschoenen met stalen neuzen en stalen tussenzolen zijn vaak compacter en betaalbaarder, maar kunststof schoenen bewegen makkelijker en reageren minder op de temperatuur in de omgeving.

Ook als u buiten het werk op zoek bent naar zo comfortabel mogelijke schoenen kunt u bij Unishore Bedrijfskleding terecht. Wij hebben namelijk ook een zeer uitgebreid aanbod aan wandelschoenen van Helly Hansen en Grisport in de aanbieding. U kunt erop vertrouwen dat deze wandelschoenen stevig en comfortabel zijn. Als u grote afstanden te voet moet afleggen, moet u er immers wel op kunnen vertrouwen dat uw voeten en uw rug een zo groot mogelijk comfort gaan ervaren. 

Welke werkschoen kopen?

Wordt er op de werkvloer veel met water of andere vloeistoffen gewerkt? Dan raden wij u aan om werkschoenen met een S2-normering of hoger aan te schaffen. Deze werkschoenen hebben als bijkomend voordeel dat er geen scherpe voorwerpen doorheen kunnen prikken of snijden. Een tussenzool kan daar extra bescherming tegen bieden. Deze zolen zijn verkrijgbaar in stalen en kunststof uitvoeringen. 

Voor de mate van bescherming maakt het niet uit welk materiaal u kiest, want tussenzolen van beide materialen worden op dezelfde criteria getest. Ze moeten namelijk een kracht van minimaal 1100 N aankunnen. Mocht u op zoek zijn naar een iets soepeler bewegende zool dan een stalen exemplaar, dan kunt u dus met een gerust hart een kunststof variant aanschaffen.

Wij krijgen regelmatig de vraag of een kunststof neus dezelfde bescherming biedt als een stalen neus. Het simpele antwoord is “nee”, maar in werkelijkheid ligt het iets ingewikkelder. Er zijn werkschoenen zonder stalen neuzen die de drager toch heel goed tegen vallende voorwerpen beschermen. Vaak zien deze er iets forser en robuuster uit, omdat er bij een kunststof neus voor dezelfde mate van bescherming vaak een grotere hoeveelheid materiaal nodig is. 

Als er in uw werkomgeving niet heel veel met scherpe of zeer zware materialen gewerkt wordt, is zo’n werkschoen zeker het overwegen waard. Ze worden door werknemers vaak als comfortabeler ervaren en zijn wat minder gevoelig voor de omgevingstemperatuur. Wie de hele dag in een koude ruimte werkt, zal bij het dragen van kunststof werkschoenen minder snel last hebben van koude voeten.

Werkschoenen online kopen

Wanneer u op zoek bent naar de beste plek om online uw werkschoenen te kopen, dan bent u bij de webshop van Unishore Bedrijfskleding aan het juiste adres. Wij hebben niet alleen een zeer ruim aanbod van meer dan tweehonderd verschillende soorten werkschoenen; wij weten door onze ervaring met de inkoop en verkoop van werkschoenen ook precies welke veiligheidsschoenen het meest geschikt zijn voor gebruik in het huidige bedrijfsleven. 

Ons assortiment sluit dus naadloos aan op de vraag van onze klanten. Voor de omstandigheden binnen uw bedrijf zijn bij ons dus ook de ideale werkschoenen voor een eerlijke prijs te bestellen. De meest gebruikelijke modellen zijn op zeer korte termijn leverbaar.

Ongeacht welke werkschoenen bij uw werkomgeving passen: u vindt ze bij ons. En omdat wij de werkschoenen bij u thuis of op het bedrijf bezorgen, is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om aan de juiste schoenen voor uw werk te komen. 

Bovendien weet u bij ons zeker dat u nooit te veel zult betalen voor uw werkschoenen of veiligheidsschoenen. Mocht u daarnaast op zoek zijn naar andere beschermende werkkleding of persoonlijke beschermingsmiddelen, ook dan kunt u bij de webshop van Unishore Bedrijfskleding terecht. 

Wilt u graag uw werkschoenen passen? Wij ontvangen u graag in onze showroom in Den Helder of Zwaag. Onze collega’s staan klaar om u passend advies te geven.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.