NU IN FEBRUARI: 15% KORTING OP TRICORP & 10% KORTING OP HYDROWEAR

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

Filteren
Selectie verfijnen
Merk
Maat
Kleur
Prijs
Sluiting
Wasinstructie
Mogelijkheid tot bedrukken
Eigenschappen
Geslacht
Extra's
Materiaal
EN 20471: High Visibility

Professioneel gebruik (met RWS-normering)

RWS-vesten voldoen aan de richtlijnen van Rijkswaterstaat. De RWS-richtlijnen zijn bestemd voor de signalisatiekleding die wordt gedragen door alle typen wegwerkers aan Rijkswegen (A- en N- wegen) en spoorwerkers, maar ook voor professionals die verkeerstellingen, -metingen en -inspecties uitvoeren voor Rijkswaterstaat is deze richtlijn geldig. Met de RWS-hesjes bent u goed zichtbaar voor langsrijdend verkeer zodat ongelukken kunnen worden voorkomen. U kunt kiezen uit diverse merken hesjes, waaronder Tricorp, OXXA en Hydrowear

Waarom uw veiligheidshesjes bestellen bij Unishore Bedrijfskleding?

  • Groot assortiment
  • Veel mogelijkheden tot bedrukken
  • Snelle levering
  • Zeer scherpe prijzen

 

Lees verder Lees minder

14 producten

Korting 10%
OXXA 0175 Verkeersvest RWS High Vis
€ 5,48 € 6,63
Korting 15%
Tricorp Veiligheidsvest RWS 453015
€ 9,73 € 11,77
Korting 10%
10 stuks Veiligheidsvest 4850 RWS
€ 74,61 € 90,28
Korting 15%
Tricorp Veiligheidsvest RWS Multinorm 453018
€ 26,38 € 31,92
Korting 15%
Tricorp Veiligheidsvest RWS Rits 453019
Waardering:
93%
€ 9,89 € 11,97
Korting 15%
Tricorp Veiligheidsvest RWS BHV 453016
€ 19,86 € 24,03
Korting 20%
Tricorp Veiligheidsvest RWS Vlamvertragend 453017
€ 17,30 € 20,93
Korting 40%
OXXA 0174 Verkeersvest RWS-Striping
€ 3,86 € 4,67
BHV-Bedrukking voor Kleding & Hesjes
€ 2,45 € 2,96
Uni Transfer Logo bedrukken 1 Kleur (50 C wasbaar)
€ 7,00 € 8,47
Sioen Carpi Signalisatie Veiligheidsvest RWS 9042
€ 7,80 € 9,44
Uni Transfer Logo bedrukken full color (50 C wasbaar)
€ 7,95 € 9,62
Korting 10%
Hydrowear Malmedy Veiligheidsvest Multinorm 067300
€ 21,56 € 26,09
Korting 10%
Hydrowear Milston Veiligheidsvest RWS 017271
€ 11,66 € 14,11

Online RWS-vesten bestellen

Moet u in het donker aan het werk? Dan helpen de RWS-vesten uit deze webshop u om goed zichtbaar te zijn. Wanneer u een van deze hesjes draagt, kunt u bijna niet aan de aandacht van uw omgeving ontsnappen. Bovendien is het niet moeilijk om deze hesjes aan te trekken, zelfs niet wanneer u ze over andere werkkleding draagt, zoals een overall of een werkjas. Net zo makkelijk is het bij ons om deze RWS-vesten online te bestellen. Kies de juiste maat en of u liever een rits of een klittenbandsluiting heeft. Dan gaan wij meteen voor u aan de slag.

Onze RWS veiligheidsvesten voldoen aan RWS richtlijnen

RWS veiligheidsvest kopen? Rijkswaterstaat (RWS) hanteert de Europese norm EN-20471, deze norm is gericht op hoge zichtbaarheidskleding (veiligheidskleding en signaalkleding genoemd). De norm voor deze kleding bepaalt dat er een minimale hoeveelheid fluorescerende stof wordt gebruikt gebruikt voor de kleding (meestal geel of oranje) en dat het vereiste reflecterende materiaal is gebruikt.

Wat zijn de richtlijnen van RWS?

Voordat veiligheidskleding tot door Rijkswaterstaat goedgekeurde werkkleding behoort, moet het aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het zal in alle gevallen gaan om High Vis werkkleding. Werknemers die RWS werkkleding nodig hebben, hebben namelijk bijna altijd met verkeerssituaties te maken en daar moet de veiligheid natuurlijk wel worden gewaarborgd. Daarom moeten RWS vesten altijd strepen van reflecterend materiaal hebben. Deze kunnen het licht weerkaatsen, wat een belangrijke factor is voor de zichtbaarheid.

Voor werk op wegen binnen de bebouwde kom raadt Rijkswaterstaat aan om RWS hesjes te dragen die fluorescerend oranje van kleur zijn, terwijl voor werk op of langs het spoor fluorescerend geel de basiskleur voor signaalkleding is. In de norm van Rijkswaterstaat wordt eveneens vermeld dat daar een minimale hoeveelheid fluorescerende stof voor gebruikt moet worden.

De norm EN ISO 20471 voor verhoogde zichtbaarheid

De minimale norm waar werkkleding aan moet voldoen om High Vis werkkleding genoemd te mogen worden is de Europese norm EN ISO 20471. Is uw kleding volgens deze norm High Vis? Dan betekent dat dat de werkkleding uw aanwezigheid volgens Europese afspraken visueel benadrukt. Dit helpt u om bij gevaarlijke situaties op te vallen. In het geval van verkeersregelaars of spoorwegwerkers zal het mogelijke gevaar vooral voortkomen uit een beperkte hoeveelheid licht op de werkplek, maar High Vis werkkleding helpt ook bij andere situaties. Het zicht kan u bijvoorbeeld ook gedeeltelijk ontnomen worden door rook, mist of gasdampen. In die gevallen hebben de kleuren fluorescerend oranje en geel bewezen dat u beter gezien wordt dan in andere kleuren, die in sommige situaties weg kunnen vallen tegen de omgeving.

De belangrijkste punten uit de RWS richtlijnen en specificaties:

  • Het kledingstuk moet geheel egaal zijn qua kleurstelling en mag slechts 1 kleur bevatten (buiten de reflectiestrepen om). Fluor Oranje wordt gebruikt voor wegwerkers. Fluor Geel wordt gedragen door spoorwerkers, de leidinggevenden dragen Fluor oranje.
  • Op niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom moet de RWS kleding in ieder geval voldoen aan EN ISO 20471 norm.
  • De reflectiestrepen op de kleding moeten de vorm hebben van een Romeinse II (soms ook wel de vorm van een H genoemd), waarbij de verticale banden over de schouder doorlopen. Op de mouwen en broekspijpen moet aan de buitenkant bovendien een verticale streep aanwezig zijn.
  • Bij wegwerkzaamheden op of langs autosnelwegen zijn alleen klasse 2 en klasse 3 van de EN ISO 20471-normering toegestaan.
  • Voor spoorwerkers: ProRail heeft het dragen van een geel veiligheidshesje of -jas verplicht gesteld. Deze regeling geldt voor alle bedrijfsterreinen van ProRail.Hierbij zijn de aanvullende eisen dat er geen kruisvormige strepen worden toegepast en onder de gele kleding mag geen rode of oranje onderkleding worden gedragen.  
  • Berdrukken van een tekst of logo op RWS-kleding: personalisatie van High Visibility werkkleding moet aan strenge eisen voldoen. Het plaatsen van een logo op reflectiekleding is daarom aan regels gebonden. Als specialist op dit gebied, helpt Unishore Bedrijfskleding B.V. u hiermee verder. Wij bedrukken uw RWS-kleding volgens de eisen van Rijkswaterstaat.

Alle artikelen in onze categorie RWS veiligheidsvesten voldoen volledig aan bovengenoemde richtlijnen en specificaties.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.