Overalls

Overall of werkoverall kopen? Voor een overall die aan alle mogelijke veiligheidseisen van een werkplek in de hedendaagse industrie voldoet, bent u naar de juiste webshop gekomen. In het assortiment van Unishore Bedrijfskleding vindt u namelijk meer dan 200 verschillende modellen overalls die allemaal zo ontworpen zijn dat u zo veilig en comfortabel mogelijk aan het werk kunt. Voor iedere branche is in onze webshop wel een overall te vinden waardoor de werkzaamheden aanzienlijk makkelijker en veiliger uit te voeren zijn.

Wist u dat het ook mogelijk is om een overall te bedrukken of te borduren? Dit zorgt voor nog meer uitstraling van uw bedrijfsidentiteit. 

  • Basis overalls met rits of drukknopen
  • High visibility overalls voor onder andere werken langs de weg
  • Multinorm overalls voor werkzaamheden in bijvoorbeeld de offshore, petrochemie of laswerkzaamheden
  • Ook amerikaanse overalls, tuinbroeken, bretelbroeken en bodybroeken
Lees verder Lees minder

Overalls in alle soorten en maten

Tussen onze overalls vindt u verschillende modellen overalls, waaronder ook tuinbroeken. Dat komt doordat het kledingstuk dat bij ons als tuinbroek bekend staat ook wel een Amerikaanse overall genoemd wordt. Als Amerikanen het over een “overall” hebben, bedoelden ze daar namelijk bijna altijd een tuinbroek mee. Het beschermende kledingstuk dat de armen, de benen en het bovenlijf bedekt wordt daar “coverall” genoemd. De tuinbroek is een van de oudste soorten werkkleding ter wereld. Hoe oud ze precies zijn is onduidelijk, maar de tuinbroek wordt al zeker tweehonderd jaar als werkkleding gedragen. In de webshop van Unishore Bedrijfskleding mag de tuinbroek dus niet ontbreken. U kunt bij ons terecht voor meer dan veertig verschillende modellen van dit type overall, gemaakt door topfabrikanten als Jobman, Havep, M-Wear, Blåkläder, Mascot, Tricorp, Dassy en Helly Hansen.

Werkt u veel met smeerolie, vet of ander vuil dat u liever niet op uw kleding krijgt? Dan is een overall kopen een goed idee. Een goede werkoverall is namelijk specifiek gemaakt om moeilijk uitwasbare vlekken op te vangen en uw kleding tegen eventuele beschadigingen door uw werkomstandigheden te beschermen. Er zijn echter ook overalls op de markt die u tegen veel grotere bedreigingen dan vuil beschermen. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan vuur of chemicaliën die anders door uw kleding heen zouden branden en enorme schade aan uw huid en lichaam aan kunnen richten. Unishore Bedrijfskleding werkt samen met ervaren fabrikanten die precies weten hoe een overall uw kleding en uw lichaam kunnen beschermen, zoals Havep, Roots, Mascot, Portwest, Tricorp, Helly Hansen en Hydrowear. Zo garanderen we dat u bij ons de perfecte overall kunt kopen voor op uw werk.

De geschiedenis van de overall

De eerste overalls werden in het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld. Destijds waren ze vooral populair onder fabrieksarbeiders die verantwoordelijk waren voor het reinigen van de stoomketels in de fabrieken. Daar komt dan ook de in Nederland vrij gebruikelijke term “ketelpak” vandaan, net als het Engelse woord “boilersuit”. In die tijd was het vooral belangrijk dat de overalls het vuil tegenhielden, maar in de laatste eeuw zijn er steeds meer verschillende soorten overalls bij gekomen. De werkoveralls die tegenwoordig te bestellen zijn lopen uiteen van winteroveralls die in plaats van een dikke jas gedragen kunnen worden als de temperaturen op de werkplek laag zijn tot multiprotectors die verschillende beschermende eigenschappen combineren in één handig stuk werkkleding. Tussen dat uitgebreide aanbod zit ook de gepaste overall voor uw werkzaamheden. Gaat u een winteroverall aanschaffen? Lees dan eens onze tips voor de aanschaf van een winteroverall.

Vlamvertragende overalls zijn erg populair in de offshore. Deze overalls zijn gemaakt van stoffen die van nature een vlamvertragende werking hebben of voorzien van een coating die het verspreiden van vlammen tegengaat. Het grootste deel van de vlamvertragende overalls die u bij Unishore Bedrijfskleding bestellen kunt is overigens ook antistatisch. Ook kunt u bij ons verschillende High Vis overalls vinden. Deze werkoveralls zijn de juiste keuze als het voor uw werk belangrijk is dat u goed gezien wordt, maar de omstandigheden op uw werk daar niet al te geschikt voor zijn. Door hun felle kleuren en reflectiebanden wordt u zeker gezien en wordt het risico op letsel door vermijdbare ongevallen geminimaliseerd. De RWS overalls in ons online aanbod voldoen bijvoorbeeld aan de meest actuele richtlijnen op het gebied van zichtbaarheid.

De juiste overalls voor uw bedrijf kopen

Wanneer het door de omstandigheden in uw bedrijf wenselijk of misschien zelfs een wettelijke verplichting is om een overall te dragen, is het dus belangrijk dat u de juiste overalls voor uw bedrijf koopt. Met een multiprotector bent u bijvoorbeeld op alles voorbereid, maar als er in de zomer bij hoge temperaturen buiten gewerkt moet worden, kunt u wellicht beter kiezen voor het comfort van een lichtgewicht overall. Er zijn bij ons ook tuinbroeken en bodybroeken – kort gezegd overalls zonder mouwen – te koop die ’s zomers normaal gesproken voor een grotere mate van comfort zorgen. Houd er wel rekening mee dat deze soorten overalls de armen niet beschermen tegen bijvoorbeeld vonken en chemische vloeistoffen die kunnen opspatten. Het is dus altijd belangrijk om uw overalls zorgvuldig uit te zoeken.

Mocht u de juiste overall voor de werkzaamheden binnen uw bedrijf gevonden hebben en deze nog beter op de uitstraling van uw bedrijf laten aansluiten, dan heeft u bij Unishore Bedrijfskleding ook de mogelijkheid om uw werkkleding te bedrukken of borduren. De rug of de borst van een overall is een bijzonder geschikte plek voor een bedrijfslogo en eventueel een bijbehorende tekst, zoals het telefoonnummer of de website van het bedrijf. Wij bieden u verschillende drukmethoden, zodat we voor ieder budget een goede oplossing in huis hebben. Wanneer u interesse heeft in het bedrukken van uw bedrijfskleding, kunt u contact met ons opnemen. Een overall waar wij een borduring op kunnen plaatsen is gemakkelijk te herkennen. Bij die overalls kunt u in de productinformatie namelijk het hokje “Ja, ik wil dit product laten borduren” aanvinken.

Welke overall past het beste bij mijn werkzaamheden?

Alle overalls die wij in onze webshop aanbieden zijn gemaakt door fabrikanten die gespecialiseerd zijn in de productie van hoogwaardige werkkleding. Roots, Tricorp, Portwest, Helly Hansen, Blåkläder, Havep, Jobman, Hydrowear en Oxxa zijn enkele van deze merken. Met de mate van bescherming zit het dus hoe dan ook wel goed. Het voordeel hiervan voor u is dat u zich daarmee alleen maar op de beschermende eigenschappen van de overalls hoeft te concentreren. Wanneer een overall de bescherming garandeert waarnaar u op zoek bent, weet u namelijk al zeker dat u bij ons voor een goede prijs aan de benodigde bescherming kunt komen.

Onze bestsellers onder de overalls zijn overalls van Roots. Roots Original is een merk dat vooral bekend staat om zijn hoogwaardige brandvertragende kleding. Als het op bescherming tegen vonken, vuur en hitte aankomt, kunt u hoe dan ook op de Roots Flamebuster vertrouwen. Ook van andere merken hebben we uitstekende vlamvertragende overalls in de aanbieding. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de overall echt alleen maar voor bescherming tegen vuil nodig heeft. Dan zijn onze katoenen overalls de juiste keuze om te dragen als u aan het werk bent.

Mocht u een traditionele overall lastig vinden om in te bewegen, dan heeft u bij ons ook de keuze uit verschillende tuinbroeken, bodybroeken en Amerikaanse overalls. Houd er in die gevallen wel rekening mee dat deze types overalls uw armen niet zullen beschermen.

De beste overalls voor uw werk online bestellen

Heeft u een overall nodig om uw werk veilig en comfortabel uit te voeren? Dan vindt u tussen alle overalls van Unishore Bedrijfskleding ongetwijfeld de overall die u daarbij gaat helpen. En omdat u deze overalls online kunt bestellen, kunt u wanneer het u maar uitkomt rustig alle overalls in ons assortiment bekijken. Heeft u daarnaast ook andere werkkleding nodig, zoals werkschoenen of thermo onderkleding? Ook dan kunt u bij ons terecht. Dat is ook zo als u op zoek bent naar PBM’s, zoals veiligheidsbrillen, oordoppen, veiligheidshelmen of werkhandschoenen.

Overalls bieden ook plek om het logo van uw bedrijf op te drukken. U kunt uw overalls ook personaliseren, omdat wij ook werkkleding bedrukken of werkkleding borduren.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.