Hi-vis werkkleding

Hi-Vis werkkleding kopen? Als u werkt op een locatie waar verminderd zicht is of opvallen belangrijk is vanwege gevaren bijvoorbeeld langs de weg. Dan is het belangrijk om kleding met hoge zichtbaarheid te dragen die voldoet aan EN ISO 20471. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan werkkleding met hoge zichtbaarheid van gerenommeerde merken zoals Helly Hansen, Blaklader, Tricorp, Havep en Mascot. De kleding in oranje, geel of rood zorgt er voor dat u goed te zien bent in situaties waarin sprake is van beperkt zicht. Dit kan komen doordat er weinig licht is, maar ook mist en gas- of waterdampen kunnen het zicht minder maken. Dan begint uw veiligheid natuurlijk bij simpelweg gezien worden.

  • Kleding met EN ISO 20471 klasse 1 t/m 3
  • Werkkleding voor werken langs de weg, spoor of andere situaties met voertuigen
  • Gemaakt met retroreflecterende materialen en reflectiestrepen voor goede zichtbaarheid
Lees verder Lees minder

EN ISO 20471 kleding met hoge zichtbaarheid

In ons uitgebreide assortiment vinden we het belangrijk opties te bieden ter bescherming van de werker, hoge zichtbaarheidkleding biedt daarmee opties voor mensen die werken op locaties waar de drager moet opvallen. Binnen Europa geldt hiervoor dat de kleding moet voldoen aan EN ISO 20471, deze normering specificeert welke kleuren de beschermende kleding moet zijn en welk oppervlakte retroreflecterend materiaal moet hebben.

U kunt deze informatie terugvinden aan de binnenkant van de kleding door het icoontje met de klasse erbij. De kleding is opgedeeld in 3 klasses of waarschuwingsniveau.

Waarschuwingsniveau Fluorescerende materiaal Reflecterend materiaal Maximale snelheid (Autowegen)
Klasse 3 - Hoogste 0,80 m² 0,20 m² Hoger dan 50 km/u
Klasse 2 - Gemiddeld 0,50 m² 0,13 m² Tot 50 km/u
Klasse 1 - Laagste 0,14 m² 0,10 m² Tot 30 km/u

De meeste werkkleding komt niet individueel aan klasse 3 binnen de normering, dit omdat het oppervlakte te weinig is. Een grote uitzondering zijn vaak parka's of overalls, maar door te combineren van een werkbroek en een werkjas kan er toch op klasse 3 komen. Houdt hier wel rekening mee dat het oppervlakte het zichtbare oppervlakte is, dit houdt in dat fluorescerend materiaal van de broek dat verborgen wordt door de jas niet meegerekend mag worden. Deze klasse geldt dan alleen voor de combinatie van de kleding.

Hoge zichtbaarheids jassen

Een hoge zichtbaarheidsjas van een merk zoals Helly Hansen, Tricorp of Blaklader biedt extra zichtbaarheid dankzij het reflecterende materiaal. Waarbij de meeste jassen klasse 2 of 3 zijn volgens EN ISO 20471 kan het zijn dat een jas voldoet aan klasse 1 dankzij contrastkleuren zoals zwart. De meeste merken bieden verschillende types jassen zoals pilotjacks, parka's, winterjassen, softshells of shell jassen om hiermee verschillende opties te bieden aan de drager. Binnen de verschillende merken zijn er veelal collecties met bijpassende werkjassen en werkbroeken.

Hoge zichtbaarheids broeken

Waar een werkjas het bovenlichaam zichtbaarder biedt een combinatie van een werkjas met een hogezichtbaarheids werkbroek een betere zichtbaarheid. Een reflecterende werkbroek heeft een kleiner oppervlakte dan een werkjas en voldoet hierdoor meestal maximaal aan klasse 1 of 2 en dient gedragen te worden in combinatie met reflecterende bovenkleding zoals een hi-vis werkjas, fleece, trui, polo of t-shirt.

Hoge zichtbaarheids bovenkleding

Behalve jassen kan het zijn dat in de zomermaanden of binnen een gebouw iets anders gedragen wordt als bovenkleding. Denk hieraan polo's, sweaters of fleece, dit omdat een warme of winddichte jas teveel warmte zou kunnen bieden in deze situatie. Hierom kan je ook veel andere bovenkleding vinden die voldoet aan EN ISO 20471, meestal heeft deze kleding een kleiner oppervlakte dan een jas en voldoet hierdoor vaak maar aan klasse 1 of 2, maar dat biedt in situaties met snelheden lager dan 50 km/u voldoende zichtbaarheid. Ook is er een optie om een veiligheidshesje te dragen, deze bieden vaak zichtbaarheid tot klasse 2 afhankelijk van de maat van de kleding.

Andere beschermende werkkleding

Behalve hogezichtbaarheids werkkleding kan het ook voorkomen dat er andere bescherming nodig is. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden in explosie of vuurgevaarlijke omgevingen, hiervoor is multinorm werkkleding beschikbaar welke bescherming biedt volgens de normeringen die hiervoor gelden. Veelal is deze kleding minimaal vlamvertragend en antistatisch, maar er zijn ook normeringen voor extra bescherming tijdens lassen of bescherming tegen elektrische vlambogen.

In sommige situaties is behalve vlamvertragende werkkleding het ook belangrijk dat deze zichtbaarheid bieden, hierom vind je binnen multinorm werkkleding ook veel kleding in de hoge zichtbaarheids kleuren welke voldoen aan EN ISO 20471 voor hoge zichtbaarheidskleding. De combinatie beschermt de drager tijdens de meeste omstandigheden.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.