Roots FR/AS Flamebuster Nordic werkjas RO13190

Adviesverkoopprijs
€ 64,17
Nu voor
{{Dimension.ProductPrijsExBTWToFormat}}excl. btw
{{Dimension.ProductPrijsInclBTWToFormat}}incl. BTW
57.753000 4-7 werkdagen
 

{{Dimension.Levertijd}}

Over dit product:

Roots FR/AS Flamebuster Nordic werkjas RO13190

Deze vlamvertragende en antistatische werkjas uit de Roots Flamebuster Nordic collectie is een uitstekende en comfortabele werkjas die geschikt is voor laswerkzaamheden. De Flamebuster collectie van Roots is dé collectie voor multinorm kleding. Deze werkjas maakt gebruik van het flamebuster doek dat gemaakt is van 99% katoen en 1% antistatisch materiaal wat de kleding comfortabel maakt en tegelijkertijd bescherming biedt tegen statische elektriciteit, vlammen, vlambogen en zelfs bescherming tijdens las- en slijpwerkzaamheden.

 • Vlamvertragende reflectiebanden
 • Centrale ritssluiting met drukknopen aan de bovenzijde
 • Twee borstzakken met ritssluiting
 • Pennenzak op linkermouw
 • EN ISO 11612 A1B1C2D0E3F1
 • EN ISO 11611 A1 Class 2
 • IEC 61482-2 ATPV 8,1 cal/cm

Roots garandeert de vlamvertragende eigenschappen van deze Flamebuster werkjas tot minimaal 50 wascycli.

Flamebuster is beter dan de andere doeken in het marktsegment. Dat was het toen deze doeken net werden gebruikt en dat is het nog steeds. Ondanks het feit dat het doek volledig van katoen is gemaakt, toont het krimpgedrag aan zelfs beter te zijn dan de meeste katoenpolyester doeken op de markt. Alle Flamebuster doeken zijn standaard anti-statisch. In principe zijn de flamebuster collecties bestemd voor algemene veiligheid, maar de doeken zijn beslist geschikt voor mensen die af en toe lassen of slijpen. Alle doeken bieden tevens bescherming tegen vlambogen.

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Details

Artikelnummer RO13190
Levertijd 4-7 werkdagen
Type Werkjas
Materiaal 99% katoen / 1% antistatic (350 g/m2)
Kenmerken
Antistatisch

EN 1149 - Antistatisch
Dit kledingstuk voldoet aan de EN-1149 norm. De EN-1149 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten van elektrisch geleidende kleding en is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen. Deze kleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Kleding die voldoet aan de norm EN1149, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

Bescherming tegen hitte en vlammen

EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 11612 norm. De EN ISO 11612 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten voor beschermkleding van werknemers blootgesteld aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweerlui. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte.

Bescherming bij lassen

EN ISO 11611 - Bescherming tegen hitte en vlammen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 11611 norm. De EN ISO 11611 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de standaardvereisten voor lasserskleding. De kleding kan bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en biedt bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen wordt bij speciale laswerkzaamheden.

Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische boog

IEC 61482 – Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische boog
Dit kledingstuk voldoet aan de IEC 61482 norm. De IEC 61482 norm houdt in dat het kledingstuk bescherming biedt tegen de thermische gevolgen van een elektrische boog door kortsluiting.

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

1450 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden