

Als u veel loopt of wandelt is goede ondersteuning belangrijk. Goede wandelschoenen zorgen voor uitstekende demping, ondersteuning en grip; ze zijn waterbestendig, veilig en stevig. Grisport is onze belangrijkste leverancier van wandelschoenen, en niet voor niets: Grisport is toonaangevend in wandelschoenen en maakt gebruik van de laatste technieken en trends om u het wandelen zo comfortabel mogelijk te maken.
Grisport wandelschoen hebben een perfecte ondersteuning van de hiel. Eén van de manieren waarop dit gebeurt is door middel van het R-systeem. Dit R-systeem vind je onder andere in de lichte Griport Travel wandelschoenen. Dat is een sterke van nylon gemaakte cambreur.
Een R-system is een sterke van nylon gemaakte voetvorm tussen de PU-zool en rubberen zool. Het ondersteunt de voetholte en zorgt voor de juiste buiging daarvan geeft maximale stabiliteit tijdens het lopen en loopt door tot onder de hak. Dit R-systeem in deze Grisport wandelschoen zorgt voor een goede afwikkeling van de voet en zorgt de schoen voor demping en stabiliteit.
Een ander hielsupportsysteem is het door Grisport zelf ontwikkelde HeelSupport System®. Het ‘HeelSupport System’ is een extra, naadloze versteviging die de hiel van de wandellaars of-schoen omsluit. Dit HeelSupport System® omsluit de hiel naadloos en geeft daardoor maximale stabiliteit en ondersteuning bij het afwikkelen van de voet.
‘Nederland, regenland’, is een bekende uitdrukking. Waterdichte wandelschoenen zijn dan wel zo prettig. Daarom zijn de Gri-sport wandelschoenen uitgerust met Spo-Tex, Gritex of Sympatex membranen. Dit zijn allemaal merknamen voor membranen die tussen de verschillende lagen in Grisport werkschoenen verwerkt worden. Deze waterdichte folies maken Grisport Schoenen sterk waterafstotend en ademend.
Een voorbeeld van een wandelschoen met een waterdicht membraan is de Torino Mid wandelschoen uit de Outdoor collectie van Grisport. Deze wandelschoen heeft een zogenaamde Hiking Mono zool van PolyUrethaan (PU) en is uitgerust met een Gritex membraan dat verwerkt is in de verschillende lagen van de wandelschoen, waardoor de wandelschoen waterdicht en ademend is.
Een ‘kilometervreter’ moet perfect passende wandelschoenen dragen. Van de zes meest voorkomende voetproblemen bij wandelaars en andere lichamelijke klachten als knieproblemen of rugklachten, zijn er een aantal rechtstreeks het gevolg van niet goed zittende wandelschoenen of omdat de wandelschoenen door slijtage niet meer goed dempen. Houd daarom de staat van je Grisport wandelschoenen goed in de gaten. Je wandelschoenen kunnen langer mee als je ze goed onderhoud.
Loop je lange wandeltochten of een meerdaagse dan is een tweede paar Grisport wandelschoenen geen overbodige luxe. Als je regelmatig wisselt van wandelschoen kan je namelijk gevarieerder kan trainen en overbelasting voorkomen. Elke wandelschoen geeft namelijk een iets andere belasting op het lichaam. Door het wisselen kun je het verschil namelijk beter voelen, want nu wordt eerder duidelijk wanneer je wandelschoen geen demping meer geven en dus vervangen moeten worden.
Ondanks de lange levensduur van Grisport wandelschoenen kunnen ze na verloop van tijd toch slijtage vertonen. Het slijten van wandelschoenen wordt door meerdere factoren bepaald. Allereerst toch door het aantal gelopen kilometers. Een veelgehoorde norm is 1500 tot 2000 km, maar veel is natuurlijk afhankelijk van wie die kilometers loopt. Ben je licht of zwaar? Hoe is je loopstijl? Hoe zet je je voeten neer (proneer of supineer je)? Het maakt ook uit waar en hoe je je kilometers loopt. Loop je veel in de regen of op natte ondergrond? Loop je op asfalt of op onregelmatig terrein? In de bergen of op vlakke grond? Met zware bepakking of zonder?
Duidelijk is dat er wat moet gebeuren als je buitenzolen zijn afgesleten, als je hielkap is vervormd of de stootranden los laten. Let ook goed op of de middenzool rimpels vertoont of aan één kant is samengedrukt. Als je wandelschoenen lang hebben stilgestaan kan zelfs de hele zool scheuren of loslaten. Het stiksel kan loslaten, de ogen kunnen doorroesten of de schoenen kunnen uitgedroogd en niet meer waterdicht zijn.
Zijn je lievelings Grisport wandelschoenen versleten, dan kan je ze altijd nog eerst naar een gespecialiseerde schoenmaker brengen. Deze kan je wandelschoenen weer helemaal als nieuw maken, bijvoorbeeld door de zolen door originele nieuwe zolen te vervangen, de hielen weer verstevigen, stootranden vervangen en het leerwerk stikken. Hier zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast. Soms zijn nieuwe wandelschoenen dan goedkoper.