RWS vesten

RWS veiligheidsvest kopen

RWS vesten zijn veiligheidsvesten die voldoen aan de richtlijnen van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft namelijk vrij strenge normen als het gaat om verhoogde zichtbaarheid. Wie bij Unishore Bedrijfskleding een RWS vest bestelt, weet zeker dat het hesje hieraan voldoet. Heeft u het veiligheidsvest specifiek nodig omdat u in het donker op een plek werkt waar veel auto’s of ander gemotoriseerd verkeer rijdt? Met deze hesjes kunt u ervan op aan dat het langsrijdende verkeer ziet dat er iemand aan het werk is. Op deze manier voorkomt u ongelukken die te vermijden zijn met een betaalbaar stuk beschermende kleding dat makkelijk aan te trekken is. Ook de kwaliteit is dik in orde, want de RWS vesten in ons assortiment zijn gemaakt door Tricorp en M-Wear.

9 artikelen gevonden
Sorteer op Productnaam |Prijs
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 

M-Wear 0177 Verkeersvest RWS ..

€ 4,21 excl. BTW
€ 5,09 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 

M-Wear 0175 Verkeersvest RWS ..

€ 4,21 excl. BTW
€ 5,09 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp Veiligheidsvest RWS 4..

€ 8,01 excl. BTW
€ 9,69 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp Veiligheidsvest RWS 4..

€ 8,01 excl. BTW
€ 9,69 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
Ribbon Tip
 

453009 Veiligheidsvest RWS me..

€ 8,14 excl. BTW
€ 9,84 incl. BTW
Overlay
 

M-Wear 0174 Verkeersvest RWS ..

€ 5,06 excl. BTW
€ 6,12 incl. BTW
Overlay
 

M-Wear 0178 Verkeersvest RWS ..

€ 5,06 excl. BTW
€ 6,12 incl. BTW
Overlay
 

M-Wear 0185 Verkeersvest RWS ..

€ 5,06 excl. BTW
€ 6,12 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp Veiligheidsvest RWS 4..

€ 8,01 excl. BTW
€ 9,69 incl. BTW

Wat zijn de richtlijnen van RWS?

Voordat veiligheidskleding tot door Rijkswaterstaat goedgekeurde werkkleding behoort, moet het aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het zal in alle gevallen gaan om High Vis werkkleding. Werknemers die RWS werkkleding nodig hebben, hebben namelijk bijna altijd met verkeerssituaties te maken en daar moet de veiligheid natuurlijk wel worden gewaarborgd. Daarom moeten RWS vesten altijd strepen van reflecterend materiaal hebben. Deze kunnen het licht weerkaatsen, wat een belangrijke factor is voor de zichtbaarheid. Voor werk op wegen binnen de bebouwde kom raadt Rijkswaterstaat aan om RWS hesjes te dragen die fluorescerend oranje van kleur zijn, terwijl voor werk op of langs het spoor fluorescerend geel de basiskleur voor signaalkleding is. In de norm van Rijkswaterstaat wordt eveneens vermeld dat daar een minimale hoeveelheid fluorescerende stof voor gebruikt moet worden.

 

De norm EN ISO 20471 voor verhoogde zichtbaarheid

De minimale norm waar werkkleding aan moet voldoen om High Vis werkkleding genoemd te mogen worden is de Europese norm EN ISO 20471. Is uw kleding volgens deze norm High Vis? Dan betekent dat dat de werkkleding uw aanwezigheid volgens Europese afspraken visueel benadrukt. Dit helpt u om bij gevaarlijke situaties op te vallen. In het geval van verkeersregelaars of spoorwegwerkers zal het mogelijke gevaar vooral voortkomen uit een beperkte hoeveelheid licht op de werkplek, maar High Vis werkkleding helpt ook bij andere situaties. Het zicht kan u bijvoorbeeld ook gedeeltelijk ontnomen worden door rook, mist of gasdampen. In die gevallen hebben de kleuren fluorescerend oranje en geel bewezen dat u beter gezien wordt dan in andere kleuren, die in sommige situaties weg kunnen vallen tegen de omgeving.

 

Online RWS vesten bestellen

Moet u in het donker aan het werk? Dan helpen de RWS vesten uit de webshop van Unishore Bedrijfskleding u aan een veilig gevoel. Wanneer u een van deze hesjes draagt, kunt u bijna niet aan de aandacht van uw omgeving ontsnappen. Bovendien is het niet moeilijk om deze hesjes aan te trekken, zelfs niet wanneer u ze over andere werkkleding draagt, zoals een overall of een werkjas. Net zo makkelijk is het bij ons om deze RWS vesten online te bestellen. Kies de juiste maat en of u liever een rits of een klittenbandsluiting heeft. Dan gaan wij meteen voor u aan de slag.

 

Onze RWS veiligheidsvesten voldoen aan RWS richtlijnen

RWS veiligheidsvest kopen bij Unishore Bedrijfskleding. Rijkswaterstaat (RWS) hanteert de Europese norm EN-20471, deze norm is gericht op hoge zichtbaarheidskleding (veiligheidskleding en signaalkleding genoemd). De norm voor deze kleding bepaalt dat er een minimale hoeveelheid fluorescerende stof wordt gebruikt gebruikt voor de kleding (meestal geel of oranje) en dat het vereiste refelcterende materiaal is gebruikt.

 

De belangrijkste punten uit de RWS richtlijnen en specificaties:

 • De basiskleur van signaalkleding is fluorescerend Oranje.
 • Op niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom moet de RWS kleding in ieder geval voldoen aan NEN-EN 20471 norm.
 • Voor werkzaamheden langs het spoor beschrijft de norm de basiskleur Geel voor signaalkleding.

Alle artikelen in onze categorie RWS veiligheidsvesten voldoen volledig aan bovengenoemde richtlijnen en specificaties.

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

1450 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden