Winkelwagen
Offerte(s)

S3 werkschoenen

S3 werkschoenen zijn veiligheidsschoenen die aan de meest strenge veiligheidseisen voldoen. Zo beschermen deze werkschoenen niet alleen tegen de impact van zware objecten, maar ook tegen het doordringen van vloeistoffen of scherpe voorwerpen. Wie S3 werkschoenen draagt, zal zich dus een stuk zekerder voelen op de werkplaats. In sommige sectoren is het zelfs verplicht om op de werkomgeving S3 werkschoenen te dragen. In de bouw bijvoorbeeld. Dat hoeft u niet veel te kosten: bij Unishore Bedrijfskleding vindt u goedkope werkschoenen die u beschermen tegen alle gevaren die op de werkvloer of bouwplaats voor kunnen komen. En dat betekent niet dat u genoegen hoeft te nemen met minder goede werkschoenen: de S3-normering geeft aan dat de werkschoenen maximale bescherming bieden. Daarnaast vindt u bij ons veiligheidsschoenen van merken als Grisport, Redbrick, Blåkläder en Helly Hansen, die allemaal als zeer goed bekend staan.

Waartegen beschermen S3 werkschoenen?

Ongeacht welke risico’s u in uw werkomgeving heeft, een paar S3 werkschoenen zal uw voeten er gegarandeerd tegen beschermen. Allereerst is er natuurlijk de verstevigde neus die uw tenen tegen letsel door vallende objecten zal beschermen. Meestal denkt men hierbij aan werkschoenen met een stalen neus, maar werkschoenen met een kunststof neus zorgen ook voor voldoende bescherming als er een voorwerp van tot zo’n 20 kilo op valt. Dat is zelfs het geval bij werkschoenen met de meest basale veiligheidsnormering, de zogeheten SB werkschoenen. Kijkt u één veiligheidsklasse hoger, dan stuit u al op antistatische werkschoenen met een schokabsorberende hak en een dichte hiel. Dat kan wenselijk zijn, omdat bij sommige werkzaamheden niet alleen uw tenen het slachtoffer kunnen worden van potentieel gevaarlijke omstandigheden op de werkvloer.

Waar S3 werkschoenen hun hoogste veiligheidsnormering vandaan halen is echter de algehele bescherming tegen perforatie en het doordringen van water en andere vloeistoffen. Als uw veiligheidsschoenen de normering S2 hebben, zijn ze weliswaar ook waterdicht, maar als u wilt dat de werkschoenen die u draagt volledig tegen perforatie beschermen, is een paar S3 werkschoenen onmisbaar. De buitenkant is gemaakt van materiaal dat scherpe voorwerpen tegenhoudt en de schoenen hebben een tussenzool van staal of kunststof dat na uitgebreide onderzoeken perforatiebestendig is bevonden tot een kracht van minimaal 1100 N. Bovendien hebben S3 werkschoenen een geprofileerde loopzool, die niet alleen tegen uitglijden beschermt, maar ook bevorderlijk is voor de houding. Met S3 werkschoenen vermindert u dus niet alleen de kans op direct letsel, maar ook op rugklachten of versleten enkels als gevolg van bewegingen die herhaaldelijk verkeerd uitgevoerd worden.

Comfortabele S3 werkschoenen

Omdat mensen bij beschermende schoenen nog altijd vaak aan een stalen neus denken, kan het misschien overkomen alsof S3 werkschoenen door al hun beschermende eigenschappen zoveel stug en onbeweegbaar materiaal hebben dat ze niet lekker zitten. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Allereerst wordt de normering S3 toegekend op basis van de hoeveelheid bescherming en niet het materiaal waarvan de werkschoenen gemaakt zijn. Als een kunststof neus tegen een impact van 200 joule of meer beschermt en kunststof tussenzolen scherpe punten bij een kracht van 1100 N tegenhouden, zijn het gewoon goede S3 werkschoenen. Vaak vallen S3 werkschoenen waarvan de beschermende onderdelen van kunststof zijn iets groter uit, omdat voor dezelfde bescherming meer kunststof nodig is dan staal.

Toch bestaan daar ook uitzonderingen op. De meest opvallende daarvan zijn werksneakers, zoals de Grisport Cross Safety collectie of de meeste werkschoenen van Redbrick. Deze schoenen zijn compact en ontworpen met een maximum aan draagcomfort in het achterhoofd. Veel van de essentiële onderdelen van deze schoenen zijn van kunststof, aangezien kunststof beweeglijker is dan metaal. Toch zijn deze veiligheidssneakers S3 werkschoenen. Een verder voordeel van het gebruik van kunststof in werkschoenen is dat kunststof minder onderhevig is aan de omgevingstemperatuur. Als u voor uw werkzaamheden enkele uren per dag op een koude locatie staat, zoals een tochtige loods zonder verwarming of een koelcel, heeft u met kunststof werkschoenen aanzienlijk minder snel last van koude voeten. Daar staat wel tegenover dat S3 werkschoenen met stalen onderdelen over het algemeen minder kosten.

S3 werkschoenen online kopen

Voor de grootst mogelijke bescherming tegen de risico’s van een werkomgeving in de bouw of de industriële sector kunt u vertrouwen op de bewezen veiligheid van S3 werkschoenen. En omdat de comfortwensen van iedere werknemer anders zijn, vindt u in ons assortiment S3 werkschoenen in alle soorten en maten. Zo hebben dameswerkschoenen een wat kleinere pasvorm dan herenwerkschoenen. Zolang ze de normering S3 hebben, beschermen ze u gegarandeerd tegen alle gevaren die mogelijk op de werkplaats bestaan.

Meer dan de helft van ons assortiment aan werkschoenen bestaat uit S3 werkschoenen. Dat hoeft u geen fortuin te kosten. Bij Unishore Bedrijfskleding kunt u online de beste werkschoenen kopen voor een goede prijs. En omdat wij het belangrijk vinden dat u zo snel mogelijk veilig aan het werk kunt, zorgen wij dat de S3 werkschoenen van uw keuze na het afsluiten van de bestelling snel bij u bezorgd worden.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.