Winkelwagen
Offerte(s)

S2

S2 is een veiligheidsklasse die betrekking heeft op veiligheidsschoenen en werkschoenen. Werkschoenen met de veiligheidsnormering S2 zijn vooral in trek bij bedrijven die veel water in hun werkomgeving hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de offshore of aan wegwerkers die onderhoudswerkzaamheden aan bruggen verrichten. Uiteraard is er een belangrijke reden waarom S2 werkschoenen juist in die branches gedragen worden en dat heeft te maken met het bovenmateriaal van de schoenen. Dit materiaal is namelijk volledig bestand tegen het doordringen en absorberen van water, waardoor uw voeten droog blijven en als gevolg daarvan ook niet onderkoeld raken. Toch is water niet het enige waar de ongeveer 25 soorten S2 werkschoenen in het online aanbod van Unishore Bedrijfskleding tegen beschermen. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van S2 werkschoenen.

Waartegen beschermen S2 werkschoenen precies?

Zoals gezegd zijn S2 werkschoenen vooral geliefd vanwege het waterafstotende materiaal aan de buitenkant. De officiële afkorting hiervoor is WRU, wat voor “water resistant upper” staat. Waterafstotend bovenmateriaal dus. Als u in onze webshop bij de productfoto een icoontje ziet staan waar “S2” in staat, weet u daarom zeker dat de werkschoenen tot 60 minuten waterbestendig zijn. Ze zijn dus niet volledig waterdicht, zoals S5 werklaarzen, maar bewegen vaak wel een stuk makkelijker. Deze waterresistentie is ook wat S2 werkschoenen van S1 werkschoenen onderscheidt. Werkschoenen met de veiligheidsnormering S1 bieden namelijk ook heel wat bescherming tegen risico’s voor uw veiligheid en uw gezondheid, maar die missen vaak wel de rubberen of leren buitenkant die het water ervan weerhoudt om uw schoenen in te dringen.

Verder verzekeren wij u dat S2 werkschoenen een beschermende neus hebben. Vaak denken mensen daarbij aan werkschoenen met een stalen neus en dat is zeker een mogelijkheid, maar als S2 werkschoenen een neus hebben van een kunststof als carbonite, kevlar of glasvezel, bieden ze dezelfde bescherming. Een impact van minimaal 200 J kunnen ze dan zonder problemen aan. Ook zijn S2 werkschoenen gegarandeerd antistatisch en vindt u aan de achterkant van de schoenen een hiel die helemaal dichtgemaakt is en een hak die volledig schokabsorberend is. Kort gezegd zijn uw voeten bij het dragen van S2 veiligheidsschoenen dus volledig beschermd tegen de schade die zware voorwerpen, schokken, water en statische ontlading kunnen aanrichten. Daarmee zijn S2 werkschoenen ideale veiligheidsschoenen als deze omstandigheden op uw werkplek voorkomen.

Online S2 werkschoenen bestellen

Omdat wij het belangrijk vinden dat u snel en gemakkelijk de veiligste werkschoenen voor op uw werk kunt vinden, hebben wij onze webshop zo ingericht dat u met het grootst mogelijke gemak online S2 werkschoenen bestellen kunt. Aan het voorgenoemde icoontje met “S2” ziet u snel of de schoenen aan de veiligheidsnormering voldoet en het bestellen is vervolgens zeer eenvoudig. Bent u op zoek naar waterdichte werkschoenen, maar wilt u ook dat uw voeten beschermd worden tegen perforatie door scherpe objecten? Dan raden wij u aan om ons aanbod aan S3 werkschoenen te bekijken. Deze schoenen zijn gemaakt van materialen die speciaal ontworpen zijn om perforatie tegen te gaan. Bovendien hebben ze een loopzool met een antislipprofiel.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.