Winkelwagen
Offerte(s)

S1P

S1P is een veiligheidsnormering voor werkschoenen die in zeer veel opzichten lijken op S1 werkschoenen, maar met een belangrijk verschil. S1P werkschoenen hebben namelijk een tussenzool van staal of kunststof die bedoeld is om perforatie door scherpe gereedschappen en voorwerpen tegen te houden. Deze antiperforatie tussenzool is best bijzonder, want samen met de zeer veilige S3 werkschoenen zijn S1P werkschoenen de enige veiligheidsschoenen die deze zolen hebben. Als het doordringen van dit soort scherpe punten een reëel risico is op uw werk, zijn S1P werkschoenen dus een bijzonder voordelig en comfortabel alternatief voor S3 werkschoenen. Als er op uw werkplek niet met olie, vet of water gewerkt wordt, bieden S1P werkschoenen bijvoorbeeld al voldoende bescherming. U vindt in de webshop van Unishore Bedrijfskleding een aantal moderne, prettig zittende S1P werkschoenen voor een goede prijs.

S1P werkschoenen: stalen of kunststof tussenzolen?

Als u uw oog op een paar S1P werkschoenen heeft laten vallen, is de kans groot dat u juist vanwege de antiperforatie tussenzool voor werkschoenen met deze veiligheidsnormering gekozen heeft. Voor deze tussenzolen heeft u de keuze tussen stalen tussenzolen en tussenzolen van kunststof, zoals kevlar. Welke keuze het beste bij uw werk past, hangt deels van de omstandigheden af. Voor de bescherming maakt het in ieder geval niet uit; als het icoontje “S1P” bij de werkschoenen staat, beschermen ze gegarandeerd tegen perforatie bij een kracht van minimaal 1100 N. Staal is zeer betrouwbaar als het om het weren van perforatie gaat, maar kunststof is wat flexibeler en wordt daarom vaak comfortabeler bevonden. Bovendien reageert kunststof aanzienlijk minder op de omgevingstemperatuur. Daarom raden wij S1P werkschoenen met een kunststof tussenzool aan als u op een gekoelde plek werkt.

De bescherming van S1P werkschoenen

De keuze tussen staal en kunststof heeft u ook bij de beschermende neus van uw werkschoenen. Vaak wordt gedacht dat werkschoenen met een stalen neus meer bescherming bieden dan werkschoenen met een kunststof neus. Maar ook hier geldt: als de schoenen de normering S1P hebben, worden uw tenen gegarandeerd tegen een impact van 200 J beschermd. Vroeger was het zo dat er veel meer kunststof nodig was om deze bescherming te bereiken, maar tegenwoordig worden er lichtgewicht veiligheidsschoenen van kunststof ontworpen die zeer compact zijn. Niet alleen de neuzen van S1P werkschoenen beschermen u; ook aan de achterkant is aan uw veiligheid gedacht. De hak is schokabsorberend en de hiel gesloten. Verder zijn alle werkschoenen met de veiligheidsnormering S1P volledig antistatisch.

S1P werkschoenen online bestellen

Wanneer u de juiste werkschoenen heeft gevonden voor uw werk, kunt u bij Unishore Bedrijfskleding eenvoudig en voor een aantrekkelijke prijs uw S1P werkschoenen online bestellen. Met deze comfortabele en veilige werkschoenen van toonaangevende merken als Redbrick, Helly Hansen, Grisport, Atlas, 2Work4 of Quick wordt uw werk een stuk aangenamer. Wij raden S1P werkschoenen vooral aan voor magazijnwerk of werk in de transportsector. Bent u toch op zoek naar andere bescherming dan alleen de tussenzool van S1P werkschoenen? Dan kunt u ook ons aanbod aan S2 werkschoenen, S3 werkschoenen en werklaarzen bekijken.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.