Winkelwagen
Offerte(s)
Filteren
Persoonlijke Bescherming
Categorie
  • Valbeveiliging sets
  • Vanglijnen en veiligheidshaken
  • Veiligheidsharnassen
Prijs
Merk
  1. INDUSTR
  2. Petzl
Maat
Kleur
Materiaal (hoofdbescherming)
  1. Anders

Valbeveiliging

Voor werk op grote hoogte is valbescherming onmisbaar. Ook als u juist de diepte in moet, wilt u natuurlijk wel voorkomen dat u naar beneden stort. Met de juiste middelen voor valbescherming zorgt u ervoor dat uw veiligheid gewaarborgd is. Zelfs wanneer de mogelijkheden om te klimmen of ergens op te staan beperkt zijn. Zo wordt een klus die in eerste instantie heel gevaarlijk lijkt opeens een stuk minder riskant. Het is ook niet voor niets zo dat valbeveiliging bij werkzaamheden op een hoogte van meer dan 2,50 meter verplicht is. Wanneer u voordelig aan de beste valbeschermingsmiddelen wilt komen, hoeft u niet verder te kijken dan de webshop van Unishore Bedrijfskleding. Wij zorgen ervoor dat u bij ons altijd de stevigste vanglijnen kunt bestellen.

Lees verder Lees minder

8 producten

Toon per pagina
Petzl Portage 30L Backpack
€ 67,50 € 81,68
Petzl Frog Connect
€ 49,90 € 60,38
Petzl Vertex Standaard
€ 89,33 € 108,09
Petzl OK Triact-Lock
€ 13,70 € 16,58
Petzl Grillon Hook 2m
€ 121,00 € 146,41
Petzl Avao Bod Fast European
€ 250,00 € 302,50
Petzl Absorbica-Y MGO International 150cm
€ 188,00 € 227,48
Express Frog incl Trilock Karabiner
€ 49,93 € 60,42

Richtlijnen valbescherming

Die hoogte van 2,50 meter is een richtlijn die opgesteld is door de Europese Unie. Zodra u bij een hoogte daarboven ten val komt en de grond raakt, is de kans op ernstig letsel bijzonder groot. En hoe hoger u werkt, hoe zwaarder het letsel bij een val. Om die reden is het ook niet meer toegestaan om een ladder van meer dan 2,50 meter te gebruiken. Bij een steiger is het risico op een harde val naar beneden minder dan wanneer u op een ladder werkt, hoe stevig ook. Maar zelfs als een steiger leuningen of balustrades heeft, is er nog altijd een kans dat u ten val komt. Het risico hierop kan voor een deel verkleind worden door gereedschappen en materialen meteen op te ruimen, want onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste valpartijen door rondslingerende spullen veroorzaakt worden. Maar mocht u onverhoopt ten val komen, dan is goede valbescherming gewenst.

De voornaamste functie van valbeveiliging is het reduceren van de impact van een val op het menselijk lichaam tot onder de 6Kn. Ook onder de 2,50 meter kan het noodzakelijk zijn om gebruik te maken van valbescherming. Het is zelfs verplicht als u op beperkte boven een verkeersweg of water werkt. Dit soort locaties brengt natuurlijk aanvullende risico’s met zich mee, zoals de kans op verdrinking, onderkoeling of impact door langskomend verkeer. Daarom is ook dan een gedegen valbeveiliging essentieel. Deze bestaat uit een vanglijn, een veiligheidsharnas en een bevestigingspunt dat een grote druk aankan. Zo bent u gegarandeerd beschermd tegen de vervelende gevolgen van een val. Daar behoort natuurlijk de impact van de val zelf toe, maar ook de klap door het breken van een val of het knellen van de beveiligingslijn. Goede valbeveiliging is dus ontworpen met veiligheid én comfort in het achterhoofd.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Valbescherming valt onder de categorie persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel bekend onder de veelgebruikte afkorting PBM’s. Dit zijn hulpmiddelen die samen met uw beschermende kleding ervoor zorgen dat u uw werkzaamheden zo veilig en prettig mogelijk uit kan voeren. Een vanglijn is daar een zeer belangrijk voorbeeld van, maar het aanbod aan persoonlijke beschermingsmiddelen is even uitgebreid als de hoeveelheid veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Een lelijke val is immers niet de enige manier waarop u vervelend letsel of gezondheidsproblemen op kunt lopen. Als u erover gaat nadenken, komt u er snel genoeg achter dat er op een gemiddelde werkplek behoorlijk wat gevaren op de loer liggen. Scherpe gereedschappen, zware voorwerpen, gevaarlijke chemische stoffen; ze kunnen allemaal schade veroorzaken. Gelukkig is er voor al deze problemen een oplossing.

Onder de persoonlijke beschermingsmiddelen vindt u daarom naast valbeveiliging een zeer uiteenlopend scala aan producten. Hierbij kunt u aan even simpele als doeltreffende producten denken, zoals bijvoorbeeld een veiligheidshelm voor de bescherming van uw hoofd of een veiligheidsbril om uw ogen tegen stof, chemische stoffen en gasdampen te beschermen. Ook volledige veiligheidspakken vallen onder de persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook als u een werkplek heeft waar een aanhoudende stroom luide geluiden een bedreiging voor uw gehoor vormen, heeft u PBM’s nodig: oordoppen, gehoorkappen of andere vormen van gehoorbescherming. Wij kunnen het ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar door de duidelijke opzet van onze webshop en onze uitgebreide productinformatie vindt u bij ons precies wat u nodig heeft.

Online valbescherming bestellen

Wilt u met een maximum aan gemak voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften? Dan kunt u bij ons snel en gemakkelijk online valbescherming bestellen. Wanneer u in ons productaanbod de vanglijn en het veiligheidsharnas gevonden heeft die het beste bij de veiligheidsrisico’s van uw werkzaamheden passen, gaan wij voor u aan de slag en heeft u enkele dagen later uw bestelling al in huis. Dat geldt voor onze valbeveiliging net zozeer als voor de andere persoonlijke beschermingsmiddelen in onze webshop. En voor onze beschermende kleding, want als u werkschoenen, werkjassen, werkbroeken of werkhandschoenen nodig heeft, biedt de online winkel van Unishore Bedrijfskleding u eveneens een relevant aanbod dat aan alle belangrijke veiligheidseisen voldoet.

Unishore Bedrijfskleding zorgt er al sinds midden jaren tachtig voor dat u voor een eerlijke prijs de beste beschermende kleding en beschermingsmiddelen kunt aanschaffen. In ons assortiment vindt u dus ook de valbescherming die ervoor zorgt dat u veilig aan het werk kunt.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.