Filteren
Selectie verfijnen
Merk
Kleur
Prijs
Sluiting
Materiaal (hoofdbescherming)
Eigenschappen
Geslacht

Stootpetten

Een stootpet of bumpcap is een lichtgevoerde pet, voorzien van een eenvoudig binnenwerk. De stootpet biedt het hoofd alleen bescherming tegen het stoten aan statische voorwerpen of constructies

  • Voldoen aan de EN 812 Normering voor industriële stootpetten
Lees verder Lees minder

8 producten

Korting 10%
Portwest Stootcap met korte klep PW89
€ 10,08 € 12,20
Korting 10%
Portwest Hi-Vis Stootcap PW79
€ 14,22 € 17,21
Korting 10%
Portwest Climate Cool Stootcap PW69
Waardering:
80%
€ 14,22 € 17,21
Korting 10%
Portwest Stootcap PW59
€ 13,05 € 15,79
Korting 10%
Portwest AirTech Geventileerde stootcap PS59
€ 15,30 € 18,51
Korting 20%
OXXA Stootcap
€ 16,20 € 19,60
Korting 20%
OXXA Stootcap
€ 16,20 € 19,60
Korting 10%
Portwest AirTech Bump Cap Micro Peak PS69
€ 14,22 € 17,21

Wanneer een stootpet of veiligheidspet dragen?

Een stootpet of een veiligheidscap wordt gedragen wanneer het risico op stoten op de loer ligt. De veiligheidspet beschermt namelijk het hoofd tegen stoten en schaven. Als er risico is voor vallende voorwerpen dan is een stootpet geen optie, dan biedt een veiligheidshelm meer bescherming. Bij bouw en verbouwingsprojecten liggen gevaren vaak op de loer. Hierdoor komt hoofdletsel regelmatig voor en kan dit ernstige schade aan het hoofd geven. De wet heeft een aantal voorschriften voor gelegd met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen hieronder valt ook hoofdbescherming. Er zijn situaties waar hoofdbescherming niet verplicht is, maar wel wenselijk. Bij sommige werksituaties zijn stootpetten geen onnodige luxe bijvoorbeeld als je in kleine ruimtes werkt of bezig bent met een schuin aflopende daken. Ook kunnen stootpetten bescherming bieden bij magazijn medewerkers. Als deze diep in de stellingen bezig zijn om een product te pakken en daarna te vroeg omhoog komen met het hoofd waardoor zij hun hoofd kunnen stoten tegen de ijzeren stellages. Tijdens het zeilen kan zelfs een stootpet veel ellende voorkomen, het kan namelijk dat iemand zijn hoofd stoot tegen de giek.

Een veiligheidspet borduren

Wil je als bedrijf dat jouw werknemers veiligheidspetten gaan dragen, dan is het ook mogelijkheid om jouw bedrijfslogo op de veiligheidspetten te laten borduren. Onze stootpetten zijn betaalbaar en voldoen aan de EN 812 norm. De stootpetten kunnen worden gedragen door elke werknemer doordat de veiligheidspetten ‘one size fits all’ maat hebben. De maat wordt geregeld door de verstelbare band op de achterkant. Een logo op een stootpet biedt verschillende voordelen. Het geeft het bedrijf extra naamsbekendheid doordat het logo erop staat. Daarbij geeft het ook extra vertrouwen naar de klant toe. Het andere voordeel wat een logo biedt op een veiligheidspet is dat wanneer er meerdere bedrijven op één plek bezig zijn. Dat de klant duidelijk kan zien welke werknemer welk bedrijf vertegenwoordigd.
Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.