Roots Multi Protector Hi-Vis Overall RO12095H

Adviesverkoopprijs
€ 139,27
Nu voor
{{Dimension.ProductPrijsExBTWToFormat}}excl. btw
{{Dimension.ProductPrijsInclBTWToFormat}}incl. BTW
125.343000 4-7 werkdagen
 

{{Dimension.Levertijd}}

Over dit product:

Roots Multi Protector Hi-Vis Overall RO12095H
 • Vlamvertragende reflectiebanden
 • Verdekte rugelastiek
 • Radio/gas detectie lus/gereedschaplussen boven linker borstzak
 • Twee zijzakken
 • Twee borstzakken met flap
 • Twee achterzakken
 • Twee zijzakken met doortasten
 • Kniezakken

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Details

Artikelnummer RO12095H
Levertijd 4-7 werkdagen
Type Overall FR/AS
Materiaal FLC320HV - 80% Katoen, 19% Polyester, 1% Antistatisch, 320 g/m2
Kenmerken
Zichtbaarheid

EN 20471 - Zichtbaarheid 
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 20471 norm. De EN ISO 20471 norm houdt in dat het kledingstuk voldoet aan de vereisten voor kleding die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken. Dit om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht.

Antistatisch

EN 1149 - Antistatisch
Dit kledingstuk voldoet aan de EN-1149 norm. De EN-1149 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten van elektrisch geleidende kleding en is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen. Deze kleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Kleding die voldoet aan de norm EN1149, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

Bescherming tegen vloeibare chemicaliën

EN 13034 - Bescherming tegen chemische vloeistoffen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN 13034 norm. De EN 13034 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten voor kleding die beperkte bescherming biedt tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen.

Bescherming tegen hitte en vlammen

EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 11612 norm. De EN ISO 11612 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten voor beschermkleding van werknemers blootgesteld aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweerlui. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte.

Bescherming bij lassen

EN ISO 11611 - Bescherming tegen hitte en vlammen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 11611 norm. De EN ISO 11611 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de standaardvereisten voor lasserskleding. De kleding kan bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en biedt bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen wordt bij speciale laswerkzaamheden.

Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische boog

IEC 61482 – Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische boog
Dit kledingstuk voldoet aan de IEC 61482 norm. De IEC 61482 norm houdt in dat het kledingstuk bescherming biedt tegen de thermische gevolgen van een elektrische boog door kortsluiting.

   Roots Multi protector

Het doek van de Multiprotector overall bestaat voor 80% uit katoen en 20% polyester. Het doek is flexibel, comfortabel en uitzonderlijk sterk. Het is verleidelijk om te denken dat een zo genoemd 80/20 doek niet uitzonderlijk is, want er zijn meer doeken met die samenstelling te koop. Als echter verder wordt ingezoomd op de onwaarschijnlijke prestaties van dit doek op alle relevante gebieden, kan hier ook geen andere conclusie zijn dat Roots ook hier een doek aflevert dat zijn gelijke niet kent.

'Polyester is normaal gesproken als vloeken in de kerk voor Roots'

Dit doordat polyester een negatief effect heeft op brandwonden, dus hoe minder hoe liever. Toch heeft Roots bij deze overall polyester toegevoegd zonder daarbij grote concessies te doen aan brandwonden voorspelling. Met een brandwondenvoorspelling van 4,4% is te zien dat het doek met 20% polyester weliswaar minder minder goed presteert als het 100% katoenen flamebuster doek, maar zeker nog een bijzonder gunstige brandwonden voorspelling realiseert. Zeker ten opzichte van vergelijkbare doeken. 

Wasserijen

Door de toevoeging van Polyester kunnen wasserijen beter uit de voeten met de overalls. Wat handig is als de overall regelmatig wordt gewassen door industriële wasserijen. Veel van dergelijke wasserijen werken  volgens een tunnel droogproces, waarbij kleding in een droogtunnel wordt blootgesteld aan soms wel 160 graden of meer. Wasserijen zijn niet dol op trommel drogen, omdat dit een verstoring is van hun logistieke proces en uitermate tijdrovend is. Dergelijke wasserijen hebben graag polyester in de kleding. Dit droogt namelijk sneller dan katoen, hoe meer polyester hoe liever. 

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

1448 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden