Roots FR/AS Hot Worker Overall

Adviesverkoopprijs
€ 118,89
Nu voor
{{Dimension.ProductPrijsExBTWToFormat}}excl. btw
{{Dimension.ProductPrijsInclBTWToFormat}}incl. BTW
107.001000 4-7 werkdagen
 

{{Dimension.Levertijd}}

Over dit product:

Roots Hot Worker lasoverall

 • Verdekte heavy-duty jeans knoopsluiting
 • Twee borstzakken aan de binnenzijde
 • Twee zijzakken
 • Twee heupzakken voorzien van flap
 • Kniezakken aan de binnenzijde

Roots garandeert de vlamvertragende eigenschappen van deze overall tot en met 50 wascycli.

Deze Hotworker overall is gemaakt van het Roots Arcbuster doek. Het Roots Arcbuster doek is vervaardigt van 100% katoen en heeft een weefsel dat zó dicht is dat de lasspetters eigenlijk van het doek afkaatsen, hierdoor wordt de lasnorm EN111611 klasse 2 wordt gehaald - hoogste lasnormering

Als het aankomt op hardcore lassen is er niets beter!

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Details

Artikelnummer RO13020
Levertijd 4-7 werkdagen
Type Overall FR/AS
Kenmerken
Antistatisch

EN 1149 - Antistatisch
Dit kledingstuk voldoet aan de EN-1149 norm. De EN-1149 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten van elektrisch geleidende kleding en is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen. Deze kleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Kleding die voldoet aan de norm EN1149, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

Bescherming tegen hitte en vlammen

EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 11612 norm. De EN ISO 11612 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten voor beschermkleding van werknemers blootgesteld aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweerlui. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte.

Bescherming bij lassen

EN ISO 11611 - Bescherming tegen hitte en vlammen
Dit kledingstuk voldoet aan de EN ISO 11611 norm. De EN ISO 11611 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de standaardvereisten voor lasserskleding. De kleding kan bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en biedt bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen wordt bij speciale laswerkzaamheden.

Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische boog

IEC 61482 – Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische boog
Dit kledingstuk voldoet aan de IEC 61482 norm. De IEC 61482 norm houdt in dat het kledingstuk bescherming biedt tegen de thermische gevolgen van een elektrische boog door kortsluiting.

Arcbuster doek

De Arcbuster overalls voldoen aan de strenge EN normeringen en gaan zelfs verder dan de test aparatuur kan meten. Testinstituut SATRA kon niet meer meten dan 40 metalen druppels, terwijl wel duidelijk was dat de limiet van het doek nog lang niet was bereikt. Bovendien werd bij de EN ISO 11612 de hoeveelheid gesmolten metaal gemeten. Ook hier wist de Arcbuster de hoogste score (E3) binnen te halen.

Daarnaast is de Arcbuster overall ook gecertificeerd volgen EN 1149-5 (anti-statisch) en IEC 61482-2 Klasse 1 (Vlamboog). Sommigen vinden deze normering voor een lasser wellicht overbodig.. Roots vind dat niet!

De lasoveralls die van het Roots Arcbuster doek worden gemaakt kun je gerust de allerbeste noemen die op de markt te vinden zijn, simpelweg omdat het zo is!

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

1450 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden