Oordoppen op maat

Oordoppen op maatDe vraag naar oordoppen op maat is groot bij mensen die op zoek zijn naar goede gehoorbescherming. En dat is logisch, want wanneer oordoppen volledig naar de vorm van uw gehoorgang gemaakt wordt, weet u zeker dat ze voor perfecte afdichting en dus goede bescherming tegen het lawaai van uw werkomgeving zullen gaan zorgen. Een nadeel aan gehoorbescherming op maat is dat dit soort oordopjes over het algemeen vrij prijzig zijn om te laten maken. In het aanbod van Unishore Bedrijfskleding vindt u onder meer verschillende vormen van gehoorbescherming die dezelfde mate van geluidsdemping bieden, maar dan voor een veel lagere prijs. Veel daarvan zijn zelfs bijzonder voordelig in grote hoeveelheden te bestellen. Dat is ideaal voor uw bedrijf als een hele afdeling tegelijk op zoek is naar oordoppen op maat.


Oordoppen kopen:

 1. Korting 10%
  3M E-A-R 1110 oordop met koordje a 100 paar

  3M E-A-R 1110 oordop met ko...

  Adviesverkoopprijs € 48,00 € 48,00 Nu voor € 43,20 € 52,27
 2. Korting 10%
  3M E-A-R 1100 oordop a 200 paar

  3M E-A-R 1100 oordop a 200 ...

  Adviesverkoopprijs € 39,07 € 39,07 Nu voor € 35,16 € 42,54
 3. Korting 10%
  3M E-A-R Soft Yellow Neons oordop met koordje a 200 paar

  3M E-A-R Soft Yellow Neons ...

  Adviesverkoopprijs € 91,73 € 91,73 Nu voor € 82,56 € 99,90
 4. Korting 10%
  3M E-A-R Soft Yellow Neons oordoppen navulling a 500 paar

  3M E-A-R Soft Yellow Neons ...

  Adviesverkoopprijs € 99,47 € 99,47 Nu voor € 89,52 € 108,32
 5. Korting 10%
  3M E-A-R Classic oordoppen navulling a 500 paar

  3M E-A-R Classic oordoppen ...

  Adviesverkoopprijs € 106,67 € 106,67 Nu voor € 96,00 € 116,16
 6. Korting 10%
  3M E-A-R One Touch Pro dispenser voor oordoppen

  3M E-A-R One Touch Pro disp...

  Adviesverkoopprijs € 122,35 € 122,35 Nu voor € 110,12 € 133,25
 7. Korting 10%
  3M E-A-R Tracer detectable oordop met koordje a 4 paar

  3M E-A-R Tracer detectable ...

  Adviesverkoopprijs € 145,07 € 145,07 Nu voor € 130,56 € 157,98
 8. Korting 10%
  3M E-A-R Ultrafit UF-01-000 oordop met koordje a 10 paar

  3M E-A-R Ultrafit UF-01-000...

  Adviesverkoopprijs € 120,53 € 120,53 Nu voor € 108,48 € 131,26

Producten 1 tot 8 van 14 in totaal

Vormbare oordoppen of oordoppen op maat?

Oordoppen op maatVoordat u oordoppen op maat bestelt heeft het zeker nut om u te verdiepen in vormbare oordoppen. Deze cilindervormige oordoppen hebben weliswaar niet meteen exact de vorm van uw gehoorgang, maar vormen zich hier wel heel snel naar, waardoor ze alsnog perfect afdichten tegen hoge volumes van buitenaf. Het inbrengen van vormbare oordoppen is iets wat bijzonder makkelijk gaat. Tussen uw vingers kneedt u deze schuimen oordoppen totdat ze dun genoeg zijn om in uw oor passen. Dan kunt u ze in het oor plaatsen en zullen ze zich snel uitzetten, zodat ze exact naar de binnenkant van uw oor gevormd worden. Veel mensen vinden deze vorm van gehoorbescherming uiterst comfortabel, omdat de schuimstof waarvan deze oordoppen gemaakt zijn zachter is dan de materialen waar de meeste otoplastieken of andere oordoppen op maat van gemaakt worden. Als gehoorbescherming voor muziek zijn deze bijvoorbeeld heel populair.

Een andere factor waar u op moet letten bij de afweging tussen oordoppen op maat en vormbare oordoppen is de mate van geluidsdemping. Deze wordt bij gehoorbescherming uitgedrukt in een getal dat de SNR-waarde wordt genoemd. Daarmee wordt in één getal weergegeven hoeveel dB de gehoorbescherming gemiddeld van het omgevingsgeluid af haalt; “SNR” staat namelijk voor “single number rating”. Hierdoor wordt het ook eenvoudig gemaakt om uit te rekenen wat de SNR-waarde van uw gehoorbescherming moet zijn. Vanaf 80 dB is het voor werkgevers verplicht om werknemers gehoorbescherming aan te bieden. Deze 80 dB kunt u van het gemiddeld gemeten omgevingsgeluid aftrekken om te weten hoe hoog de SNR-waarde hiervoor moet zijn. Is dat gemiddelde geluidsniveau bijvoorbeeld onder de 115 dB? Dan is het zonde om veel geld in oordoppen op maat te steken als u in onze webshop verschillende oordoppen bestellen kunt met een SNR-waarde van boven de 35 dB.

Oordoppen of gehoorkappen?

Sommige mensen vinden het niet prettig om hun gehoorbescherming in het oor te dragen of mogen dit om medische redenen niet. Dat betekent uiteraard niet dat zij maar gewoon moeten accepteren dat ze gehoorschade op zullen lopen als gevolg van een luide werkomgeving. Er zijn voldoende soorten gehoorbescherming die niet in het oor (in-ear) maar op of over het oor (on-ear of over-ear) worden aangebracht. Veruit de meest populaire vorm hiervan staat bekend als gehoorkappen. Deze zien er in de meeste gevallen uit als een robuuste koptelefoon, al zijn er ook gehoorkappen op de markt die direct aan een bouwhelm bevestigd kunnen worden. Zo gaan de helm en de hoofdband van de gehoorkappen elkaar niet in de weg zitten en alsnog voor onveilige situaties zorgen.

Als u voor gehoorkappen in plaats van oordoppen kiest, heeft u de keuze uit een verrassend ruim productaanbod. Vooral de Peltor gehoorbescherming van de Amerikaanse producent 3M is bijzonder uitgebreid. Hierin vindt u verschillende gehoorkappen die tussen de 30 en de 40 dB geluidsdemping op uw werk bieden. De perfecte keuze als u op een luide bouwplaats of in een galmende fabriekshal werkt. Voor de allerkleinsten heeft 3M zelfs speciale gehoorbescherming voor kinderen: de 3M Peltor Kid-lijn. En daar houden de bijzondere modellen niet op; er is zelfs 3M gehoorbescherming met radio, zodat u het omgevingsgeluid kunt maskeren met uw eigen geluid. Ook van de fabrikanten MSA en OXXA hebben wij betrouwbare gehoorkappen beschikbaar in de webshop, evenals losse oorkussens en dempkussens voor uw gehoorkappen.

Online oordoppen op maat bestellen

Wij begrijpen de keuze voor oordoppen op maat vanwege de zekerheid die dit soort oordoppen biedt voor de drager. Toch is het niet zo dat de geluidsdemping die oordopjes op maat bieden uniek is. Voor een lager bedrag heeft u vaak al uiterst betrouwbare oordoppen in huis die u tegen het ergste lawaai van uw werkomgeving zullen beschermen. Bestelt u uw oordoppen in de webshop van Unishore Bedrijfskleding, dan heeft u voor een vriendelijke prijs een ruime voorraad aan gehoorbescherming in huis, zodat u de komende tijd het gehoor van al uw medewerkers en eventuele bezoekers effectief kunt beschermen. Heeft u liever het robuuste ontwerp van gehoorkappen die op het oor gedragen worden in plaats van erin? Ook dan vindt u in het online assortiment van Unishore Bedrijfskleding de benodigde PBM’s.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.