Schoonmaak bedrijfskleding: zo bescherm je jezelf tegen chemische middelen
8 september 2018

Bij ieder beroep heb je met andere factoren te maken en dus ook met andere veiligheidsrisico’s. Een bouwvakker moet zich bijvoorbeeld beschermen met een werkhelm en een wegwerker beschermt zichzelf met goede zichtbare werkkleding. Maar ook schoonmakers moeten zich beschermen tijdens het werken. Ze hebben namelijk gedurende dag te maken met verschillende (agressieve) chemische schoonmaakmiddelen. Als er dan geen goede beschermende kleding wordt gedragen, kan dit in de huid gaan bijten. Dit wil men natuurlijk voorkomen met behulp van goed beschermende werkkleding. Lees dit artikel verder om erachter te komen hoe je jezelf, met behulp van schoonmaak bedrijfskleding, kunt beschermen tegen chemische middelen.

Beschermende handschoenen

Deze Ansell Touch N Tuff zijn perfecte wegwerphandschoenen voor in de schoonmaak. Ze zijn namelijk dun, waardoor er controle blijft in de vingers tijdens het poetsen. Daarnaast bieden ze in natte omgevingen ook extra grip. De handschoenen zijn sterk, aangezien ze drie keer de perforatieweerstand hebben van latex of PVC-handschoenen voor eenmalig gebruik. Deze schoonmaakhandschoenen voldoen aan de EN 374 normering, wat inhoudt dat de handschoenen zijn beschermd tegen chemische risico’s en micro-organismen. Ze houden dus perfect de chemische schoonmaakmiddelen weg bij de handen. Veiligheid gegarandeerd!

Goede werkschoenen

Een goede werkschoen is bij het schoonmaken een echte must. Je moet namelijk goede grip hebben als de vloer bijvoorbeeld vochtig is. Werkschoenen moeten in dit geval voorzien zijn van goede zolen. De Grisport 803 werkschoenen lenen zich perfect voor schoonmakers. Ze zijn voorzien van een compleet waterdicht leer en hebben een composiet neus voor extra bescherming. Ook is de schoen bestand tegen verschillende oliën die er mogelijk op kunnen vallen. Kortom, deze schoenen bieden een goede bescherming voor schoonmakers!

Werkkleding met lange mouwen

Om naast de handen ook de onderarmen enigszins te beschermen van direct huidcontact met chemische schoonmaakmiddelen, is het dragen van een shirt met lange mouwen een aanrader. Katoen zal niet alles tegenhouden, maar absorbeert wel de chemische stoffen alvorens het in contact komt met de huid. Clique Carolina longsleeve is hiervoor zeer geschikt als onderkleding. Dit is een dun katoenen longsleeve shirt welke geschikt is voor verschillende situaties.