Winkelwagen
Offerte(s)

Wat zijn PBM’s en welke soorten heb je?

Wat zijn PBM’s en welke soorten heb je?

PBM staat voor Persoonlijke BeschermingsMiddelen. PBM’s zijn dus alle beschermende accessoires voor als je aan het werk bent. Kledingstukken en schoenen vallen officieel niet onder PBM’s. Deze accessoires zijn in het leven geroepen omdat werkgevers moeten zorgen voor goede arbeidsomstandigheden.

Goede arbeidsomstandigheden creëer je door zoveel mogelijk gevaarlijke situaties te vermijden en door technische en organisatorische maatregelen te treffen. Is dit niet voldoende, dan mag de werkgever PBM’s verstrekken aan de werknemers. Onder PBM’s vallen verschillende soorten accessoires. Wij zetten ze op een rijtje.

Ademhalingsbescherming

Denk bij ademhalingsbescherming aan mondkapjes maar ook aan gasmaskers met filters. Er zijn veel verschillende soorten mondkapjes – je keuze hangt af van de stof of stoffen waarmee je in aanraking komt tijdens je werk. Wanneer je verwisselbare filters hebt, dan kun je de filter ook apart vervangen en aanpassen aan de vereisten qua stof of gas.

Gehoorbescherming

Onder gehoorbescherming vallen accessoires als gehoorkappen en oordopjes. Afhankelijk van het lawaai waarmee je in aanraking komt, heb je deze gehoorkappen nodig. De ene gehoorkap houdt meer geluid tegen dan de ander. Wil je meer weten over hoe je gehoorbescherming kiest? Lees dan ons blogbericht “Wanneer is het dragen van gehoorbescherming noodzakelijk?”.

Gelaatsbescherming

Gelaatsbescherming gaat over het beschermen van het gezicht. Dit doe je bij gevaarlijke stoffen die kunnen opspatten. Denk aan slijpstoffen bij het lassen of slijpen maar ook opspattende vloeistoffen die gevaarlijk zijn. Bij gelaatsbescherming wordt het hele bescherming bedekt en dus niet losse onderdelen – kortom, optimale gezichtsbescherming tijdens het werken.

Handbescherming

Handbescherming is in veel verschillende werksituaties van belang. Dit kan zijn omdat je jouw handen schoon moet houden of juist moet beschermen tegen elektriciteit en brandgevaar. Laat je afhankelijk van jouw werksituatie goed adviseren over welke werkhandschoenen je het best kunt aanschaffen.

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming is er (vanzelfsprekend) voor het beschermen van het hoofd. Maar, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het niet enkel ter bescherming van zware dingen die kunnen vallen. Hoofdbescherming is ook tegen de kou en de zon. We hebben het hier dus over helmen maar ook over mutsen, petten en monnikskappen.

Oogbescherming

Bescherming voor de ogen blijft niet alleen bij veiligheidsbrillen. Veiligheidsbrillen nemen natuurlijk een groot deel van de schade preventief weg, maar er zijn vele andere accessoires die bijdragen aan een veiligere werkomgeving. Denk aan oogspoeling en schoonmaakdoekjes voor een optimaal zicht door de bril. Denk bij de aanschaf van oogbescherming dan ook aan deze ‘bijproducten’, want mochten de ogen toch beschadigd raken, dan is het wel zo verantwoord om een oogspoelfles te hebben staan.

Valbeveiliging

En tot slot: valbescherming. Wanneer je op grote hoogte werkt, is het belangrijk dat je over de juiste valbeveiliging beschikt. Onder valbeschermingsproducten vallen dan ook veiligheidsharnassen, lijnen, lussen en bevestigingsmiddelen die ervoor zorgen dat je veilig omhoog en naar beneden komt.

Meer weten over de PBM’s in het assortiment van Unishore Bedrijfskleding? Wij helpen je graag verder en voorzien je van professioneel advies. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Gerelateerde Producten