Winkelwagen
Offerte(s)

Veiligheidshesjes, waarom iedereen in de bouw deze moet gebruiken

Veiligheidshesjes, waarom iedereen in de bouw deze moet gebruiken

Bij bepaalde beroepen is het belangrijk om kleding te dragen die bijdraagt aan de veiligheid op de werkvloer. Mensen die in de bouw werken, hebben dit absoluut nodig. Dit vakgebied gaat gepaard met zwaar fysiek werk en grote objecten die verplaatst moeten worden. Het is dus erg belangrijk dat medewerkers in de bouw worden beschermd tegen externe invloeden. Dit kan op allerlei manieren, zoals het dragen van veiligheidshesjes of schoenen met stalen neuzen. Maar waarom zou iedereen in de bouw veiligheidshesjes moeten gebruiken? We leggen het je graag uit!

Veiligheidsvestjes maken u zichtbaarder

Als je in de bouw werkt, zal je ongetwijfeld op minder gebruikelijke tijden werken dan iemand op kantoor met een 9-tot-5 ritme. Mensen in de bouw werken regelmatig vroeg in de ochtend en zelfs in de nacht. Het is dan donker, waardoor bouwvakkers automatisch minder zichtbaar zijn voor anderen. Echter kunnen mensen op klaarlichte dag ook slecht zichtbaar zijn. Het is voor bouwvakkers dus van belang dat zij te allen tijde veiligheidsvestjes dragen. Deze vestjes bestaan uit vele soorten en maten. Het veiligheidsvest RWS is bijvoorbeeld een goede keuze. Dit vest voldoet aan de EN-471 norm, wat inhoudt dat het kledingstuk voldoet aan bepaalde vereisten voor kleding, die als doel hebben de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken. Bij het dragen van dit vestje val je een stuk beter op in gevaarlijke situaties, zowel overdag als ’s nachts. Dit hesje is tevens geschikt voor werken langs de weg.

Er zijn veel soorten veiligheidsvestjes

Bij een veiligheidsvestje denk je wellicht aan de standaard variant zonder mouwen, die je over je kleding heen draagt. Echter bestaan er veel meer soorten veiligheidsvesten die extra gemakken met zich meebrengen. Zo bestaan er bijvoorbeeld vlamvertragende veiligheidsvesten. Naast het genereren van extra zichtbaarheid, werkt deze variant ook vlamvertragend. In de bouw wordt vaak gewerkt met veel elektrische apparaten en aansluitingen, waardoor het mogelijk is dat er brand ontstaat. Dit vestje is dan zeker geen overbodige luxe! Daarnaast bestaan er veiligheidshesjes met lange mouwen. Doordat het hele bovenlichaam is bedekt met reflecterende en fluorescerende stof, wordt de drager nog beter zichtbaar voor anderen. Dit vestje heeft extra zakjes waardoor je tevens veelgebruikte spullen, zoals pennen en telefoons, kunt opbergen. Kortom: veilig en handig! 

Ben je voor jouw medewerkers op zoek naar dergelijke veiligheidshesjes? Bekijk dan online ons uitgebreide assortiment aan veiligheidshesjes. Op zoek naar iets specifieks of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!