Waarop moet je te letten bij het uitkiezen van een juiste werkbroek?

Waarop moet je te letten bij het uitkiezen van een juiste werkbroek?
Werk je op kantoor? Dan hoef je je  bij de keuze van je werkbroek je alleen zorgen te maken over de vereiste representativiteit. Voor beroepen in bijvoorbeeld de industrie, ligt dit nét even iets anders. Een goede werkbroek moet daar namelijk voldoen aan specifieke eisen. Zo’n werkbroek moet namelijk onder andere beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en je moet je er gemakkelijk in kunnen bewegen. Vanzelfsprekend verschillen deze eisen per branche. Hieronder bespreken we kort waar je op moet letten bij het uitkiezen van een juiste werkbroek.
 

Korte of lange broek?

 
Is bescherming van je benen voor jouw beroep niet noodzakelijk? Dan is de korte werkbroek een prima oplossing, vooral met warm weer is dit heerlijk. Met name in de zomer is een korte broek prettig, want blote benen zorgen voor wat verfrissing bij hoge temperaturen. Is bescherming van je benen bij de uitoefening van jouw beroep wel van belang of werk je in een koude omgeving? Kies dan voor een lange werkbroek. Een lange werkbroek bedekt je benen volledig en beschermt ze daardoor beter tegen bijvoorbeeld scherpe voorwerpen en kou. Helly Hansen biedt werkbroeken die gemaakt zijn om te beschermen tegen verschillende risico's. Zo kunt u de werkbroeken bijvoorbeeld filteren op brandvertragend, antistatisch, hoge zichtbaarheid, bescherming tegen regen en bescherming tegen kou.
 

Het soort stof

 
Tijdens het uitkiezen van een goede werkbroek is moet je ook goed opletten van welke soort stof de werkbroek gemaakt is. In onze webshop staat de soort stof altijd vermeld in de productomschrijving en je kunt filteren op het materiaal van jouw keuze. Kies in ieder geval altijd voor een stof die goed ventileert. Dit voorkomt namelijk onnodig zweten en zorgt voor een comfortabele manier van werken. Ook de stevigheid van de stof is belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van polyester en katoen. Deze combinatie zorgt voor optimale stevigheid en zal hierdoor niet snel beschadigen en/of scheuren en katoen ventileert beter.
 

Praktische zaken

 
Tot slot is het handig om na te gaan welke overige praktische eisen je stelt aan een nieuwe werkbroek. Is de werkbroek geïmpregneerd? Heeft de werkbroek voldoende zakken en andere handige extra’s? Als je veel op je knieën werkt zijn speciale Cordura zakken voor kniebeschermers bijvoorbeeld ideaal. Op deze manier blijven je kniebeschermers beter zitten, dan wanneer je ze los om doet. Voor mensen die regelmatig in de avond of nacht werken, kan een reflecterende werkbroek weer vereist zijn. Pas als je jouw wensen en eisen allemaal op een rijtje hebt gezet, kan je  een werkbroek selecteren die het best bij jou, je werkzaamheden en werkomstandigheden past.
 
Helly Hansen werkbroeken
 
Ben je op zoek naar een goede werkbroek, maar heb je nog steeds geen idee welke broek het meest geschikt is? Bekijk dan onze collectie Helly Hansen werkbroeken. Je kunt de werkbroeken filteren op verschillende eigenschappen om tot de juiste keuze te komen.