Winkelwagen
Offerte(s)

6 soorten overalls voor alle werkzaamheden

Veelgebruikt in de meest uiteenlopende branches: overalls. Primair lijkt een overall uw kleding te beschermen en schoon te houden, maar tegenwoordig heeft een overall meestal veel meer functies. Dagelijks ondersteunt de overall vele werknemers over de hele wereld tijdens hun werk. Maar welke soorten overalls zijn er?

1. Vlamvertragende overalls

Er zijn speciale brandwerende overalls die u beschermen tegen vlammen, vonken of hete metalen. Deze pakken zorgen ervoor dat uw kleding minder snel vlam vat. Brandwerende overalls hebben vaak lange mouwen en broekspijpen, maar zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een tuinbroek. Onder meer de overalls van Roots staan bekend om hun vlamvertragende eigenschappen.

2. Antistatische overalls

Antistatische veiligheidskleding en overalls voorkomen dat door elektrostatische oplading vonken ontstaan, die brand of explosies kunnen veroorzaken. Een belangrijke eigenschap dus, die in vele branches verplicht is onder de overkoepelende norm EN1149. Bekende merken voor antistatische en vlamvertragende overalls zijn Portwest en Roots. Voor lichte antistatische (wegwerp)overalls is 3M een bekend merk.

Overalls met zowel antistatische als vlamvertragende eigenschappen worden voornamelijk in de offshore branche gebruikt.

3. Tuinbroeken

Ja, de klassieke overall bestaat nog steeds! De klassieke tuinbroek wordt gemaakt van jeans maar de werktuinbroek heeft een metamorfose ondergaan. De tuinbroek in ons assortiment is geschikt voor intensieve werkzaamheden en wordt ook wel een Amerikaanse overall genoemd. Deze overall of tuinbroek heeft vaak verstelbare hamerlussen, kniezakken, duimstokzak, telefoonvak en dijbeenzakken. Witte Amerikaanse overalls worden vaak gebruikt door schilders.

4. Wegwerpoveralls

Wegwerpoveralls zijn vaak witte dunne overalls en zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Wegwerpoveralls worden bijvoorbeeld gebruikt bij het verwerken van chemische stoffen of asbest maar ook in de voedingsindustrie. Merken die wegwerpoveralls leveren zijn bijvoorbeeld 3M en Microgard.

5. Winteroveralls

Naast standaard- en zomeroveralls zijn er ook voor de koudere dagen winteroveralls ontworpen. Deze overalls zijn gevoerd, waterafstotend en zo goed als winddicht. De goede voering maakt deze werkkleding bijzonder geschikt voor de winter. 

6. Waterdichte overalls

Waterdichte overalls zijn er in diverse uitvoeringen en ziet u niet alleen bij mensen in de bouw of industrie, maar bijvoorbeeld ook vaak bij vissers. Deze overall heeft weinig naden en is zo goed als waterdicht. Daarmee leent dit type overall zich uitstekend voor buiten werken in de natte seizoenen. Deze waterdichte overalls verschillen qua voering van winteroveralls en zijn daarom beter inzetbaar op warme regendagen. Een winteroverall is dan vaak te warm. Tevens zijn er waterdichte overalls die bestand zijn tegen o.a. chemische stoffen.

Overigens hebben wij ook leuke kinderoveralls in onze collectie! Heeft u nog vragen over een van onze overalls? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!