Winkelwagen
Offerte(s)

6 factoren die bijdragen aan schonere brandwerende werkkleding

6 factoren die bijdragen aan schonere brandwerende werkkleding

Stel, je brandvertragende werkkleding is tijdens het werk zwaar vervuild. Daar wil je niet te lang in blijven doorwerken natuurlijk, maar hoe krijg je deze werkkleding nu goed schoon zonder de vlamvertragende eigenschappen ervan teniet te doen? Kan je brandwerende werkkleding gewoon thuis in de kookwas gooien? Nee, brandvertragende werkkleding mag hooguit op 60 graden gewassen worden. En mag je gewoon wasmiddel gebruiken? Nee, ook dat niet, want de meeste wasmiddelen bevatten bleek en dan is je brandvertragende werkkleding al na een paar keer wassen zijn vlamvertragende eigenschappen kwijt.

De Circle of Sinner

Roots, dé toonaangevende producent van vlamvertragende werkkleding, heeft gekeken naar de factoren die van invloed zijn op een schoon wasresultaat voor dergelijke  ‘oil based mud’-vlekken. Omdat ze allemaal van elkaar afhankelijk zijn noemt Roots dit de Circle of Sinner: als één van de factoren in de cirkel wordt verminderd, moeten één of meer andere factoren toenemen om weer een gesloten cirkel te krijgen voor een schoon wasresultaat. Daarnaast heeft Roots ook een eigen waspoeder ontwikkeld voor vlamvertragende werkkleding.

1.    
Chemie

Het wasresultaat is afhankelijk van de hoeveelheid chemisch reiningsmiddel in het water. Zowel onder- als overdosering leidt tot een ongewenst resultaat.

2.     Beweging

Een wasmachinetrommel is in beweging, maar dit veroorzaakt wel frictie en druk. Dit is hard nodig om de kleding schoon te krijgen, maar het kan ook schade veroorzaken. Stop Werkkleding moet je daarom altijd dichtgeritst in de trommel plaatsen.

3.     Temperatuur

Warm water stimuleert de werking van de chemicaliën. Brandvertragende werkkleding mag bij voorkeur niet ohogere temperaturen gewassen worden. Na vijftig keer wassen op  60°C is brandvertragende werkkleding echt zijn werking kwijt!

4.     Tijd

De tijd die benodigd is voor het hele reinigingsproces. Tijd is vooral van belang in combinatie met chemische actie en temperatuur.

5.     Water

Het belang van voldoende water om het vuil te transporteren kan niet genoeg onderstreept worden. Bij onvoldoende water moet er veel compensatie worden gezocht bij de andere vier factoren. Een te volle wasmachine leidt bijvoorbeeld tot een minder goed wasresultaat omdat er daardoor te weinig water in de trommel kan om het vuil te transporteren.

6.     Roots eigen wasmiddel ‘Clean at 60’

Roots eigen wasmiddel ‘Clean at 60’ is tenslotte de laatste en zesde factor voor schonere en veilige brandwerende werkkleding. ‘Clean at 60’ is zowel in poedervorm als vloeibaar verkrijgbaar  kan op een lage temperatuur de zwaarste vervuilingen de baas, zelfs op booreilanden, schepen en platforms.