Kokskleding kopen: hier moet je op letten
1 september 2018

Als kok kun je kiezen uit vele soorten bedrijfskleding. Kokskleding bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. Alle onderdelen van een koksuitrusting hebben een nuttige functie, maar je hoeft ze lang niet allemaal altijd verplicht te dragen. Bij het aanschaffen van kokskleding moet je rekening houden met diverse zaken. In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje.

Welke kledingstukken wil je wel en welke niet als kok?

Je kunt je kokskleding zo compleet maken zoals je zelf wilt. Kokskleding bestaat namelijk uit veel verschillende kledingstukken, die allemaal bijdragen aan hygiëne, functionaliteit en comfort tijdens het werken in de keuken. Alle onderdelen van een koksuitrusting hebben hun eigen functie:

 • De koksmuts zorgt ervoor dat er tijdens het koken geen haren in het eten terecht kunnen komen.
 • De halsdoek neemt het zweet op tijdens het werken onder warme omstandigheden.
 • De koksbuis beschermt je lichaam tijdens het werk.
 • Het schort, korte sloof of lange sloof zorgt ervoor dat je broek beschermd wordt tegen spetters.
 • De koksdoek kun je gebruiken om je handen af te vegen en te beschermen tegen hete pannen.
 • De koksbroek beschermt net als een koksbuis je lichaam tijdens je werk.
 • Stevige schoenen zijn zeer belangrijk omdat je tijdens je werk veel moet staan.


Kleur en stijl kokskleding

Vroeger zei men altijd dat je het beste kunt kiezen voor witte kokskleding. De kleur van kokskleding is bijna altijd wit. Dit is niet zomaar. Op witte kleding zie je snel vieze vlekken. Koks bereiden eten voor gasten en daarom is het belangrijk dat ze schone kleding dragen tijdens het koken. Tegenwoordig is er een ruime keuze in kleuren en stijlen kokskleding. De uitstraling van de kleding van de kok wordt steeds belangrijker. Wit is niet meer verplicht ook al is het vaak het meest praktisch. Kijk goed naar de materialen en de wasvoorschriften van gekleurde kokskleding. Bekijk bijvoorbeeld eens de mooie, moderne collecties van Chaud Devant.

Blijf koel tijdens het werken onder warme omstandigheden

De temperatuur in de keuken kan aardig oplopen. Het is dus erg fijn om onderkleding aan te schaffen om jezelf koel te houden tijdens warme temperaturen. Enkele voorbeelden zijn het verkoelend shirt en de verkoelende onderbroek. Hier zitten materialen in die er voor zorgen dat vocht snel wordt afgevoerd en jouw lichaam koel en droogt blijft tijdens het werken onder warme omstandigheden.

Comfort kokskleding belangrijk

Het is ook zeer belangrijk dat je kokskleding comfortabel zit. Je moet snel en hard kunnen werken zonder belemmerd te worden door kleding die niet fijn zit. Daarom is het verstandig dat je de juiste maat kokskleding koopt. Wanneer de mouwen te lang zijn kunnen ze in het eten gaan hangen en te lange broekspijpen leiden tot gevaar voor struikelen. Het beste is om zelf te overwegen welke kledingstukken jij graag draagt en fijn vindt tijdens je werkzaamheden als kok.

Representativiteit kokskleding

Jouw kleding moet wel aansluiten bij de stijl en het imago van het bedrijf. Bij een simpele lunchroom kun je bijvoorbeeld beter niet als een volledig aangeklede professionele chef gekleed gaan, maar in een sterrenrestaurant is dit vaak wel raadzaam omdat het past bij de hoogwaardige stijl van het restaurant. Vaak geeft de eigenaar van de eetgelegenheid wel aan welke kledingvoorschriften er gelden.

Kokskleding van Chaud Devant

Welk merk kun je dan het beste kiezen? Er zijn meerdere gerenommeerde merken kokskleding te koop. Op dit moment geldt Chaud Devant als het beste merk op het gebied van kokskleding. Het innovatieve merk biedt hoogwaardige koks- en serveerkleding die zowel modern als trendy is.

Mocht je meer willen weten over de aanschaf van kokskleding, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wil je kokskleding bestellen? Check dan ons kokskleding assortiment op de website.

Een kleine greep uit ons assortiment kokskleding:

 1. Best verkocht
  Chaud Devant Chef Pants Nero

  Chaud Devant Chef Pants Nero

  Adviesverkoopprijs € 32,35 € 39,14
 2. Best verkocht
  Chaud Devant Koksbuis Hilton Poco White

  Chaud Devant Koksbuis Hilto...

  Adviesverkoopprijs € 27,70 € 33,52
 3. Chaud Devant Chef Pants Pepita Blue

  Chaud Devant Chef Pants Pep...

  Adviesverkoopprijs € 28,75 € 34,79
 4. Chaud Devant Hilton Poco Black Short Sleeve

  Chaud Devant Hilton Poco Bl...

  Adviesverkoopprijs € 31,90 € 38,60
 5. Chaud Devant Apron Grey Denim

  Chaud Devant Apron Grey Denim

  Adviesverkoopprijs € 26,70 € 32,31
 6. Chaud Devant Skinny REG Jogg Denim Black

  Chaud Devant Skinny REG Jog...

  Adviesverkoopprijs € 67,45 € 81,61
 7. Chaud Devant Parka Antra Denim Stretch

  Chaud Devant Parka Antra De...

  Adviesverkoopprijs € 72,05 € 87,18
 8. Best verkocht
  Chaud Devant Black Schort

  Chaud Devant Black Schort

  Adviesverkoopprijs € 12,50 € 15,13