Bedrijfskleding wassen: waar moet je op letten?
6 oktober 2018

Net als bij alle andere kleding haal je natuurlijk ook je bedrijfskleding regelmatig door een sopje. Je wilt immers dat de kleding fris ruikt en netjes en verzorgd op je werk verschijnen. Maar waar moet je eigenlijk opletten bij het wassen van je bedrijfskleding? Bedrijfskleding heeft vaak een speciale behandeling ondergaan om je tegen de gevaren op je werk te beschermen en wordt vaak viezer dan gewone kleding. Daarom heeft bedrijfskleding net even wat meer zorg en aandacht nodig. In dit artikel geven wij je daarom een aantal tips voor het wassen van je bedrijfskleding.

Temperatuur

Bedrijfskleding is vaak stevig en sterk. Dit moet ook wel want het kan tijdens je werkzaamheden behoorlijk wat vuil en viezigheid tegen komen. Dit betekent vaak ook dat de kleding wat heter gewassen kan worden, maar lang niet altijd.  Lees daarom altijd eerst het label in je bedrijfskleding. Dan weet je zeker weet hoe heet je bedrijfskleding gewassen mag worden. Vaak geldt, hoe hoger de temperatuur, hoe schoner je kleding en hoe meer vuil en bacteriën van je kleding gewassen zullen worden. Let er wel op dat je niet te heet wast. Je kleding is daarna misschien wel mooi schoon, maar waarschijnlijk ook een maatje kleiner en te strakke bedrijfskleding werkt niet lekker.

Voorwas?

Soms is je bedrijfskleding zo vies, dat gewoon wassen waarschijnlijk niet genoeg is. Bij veel wasmachines kan je hiervoor een aanvullend programma instellen, de zogenaamde voorwas. Met een extra voorwas wordt je bedrijfskleding extra gereinigd en zal het schoner worden dan na een gewone wasbeurt. Tip: smeer op zweetplekken een laagje wasmiddel. Hiermee maak je het vuil wat losser en is het wasresultaat vaak nog beter.

Kun je alles zomaar wassen?

Niet alle bedrijfs- of werkkleding mag je zomaar wassen. Als je met gevaarlijke of giftige stoffen werkt, is het niet goed om deze zomaar in je eigen wasmachine te wassen. Hiermee kan je de beschermende laag van je bedrijfskleding wassen. Vraag dus eerst bij je werkgever na of je je bedrijfskleding thuis mag en kan wassen of dat er een apart protocol voor is. Zo voorkom je ongelukken en ongewenste verrassingen!

Kleur

Als je weet dat je de bedrijfskleding in je eigen wasmachine mag wassen, op welke temperatuur je het wilt wassen en of je wel of geen voorwas moet gebruiken, moet je bedrijfskleding nog op kleur sorteren of zelfs apart wassen. Zo voorkom je ongewenste kleurveranderingen van je bedrijfskleding en blijven de originele kleuren beter beschermd en bewaard.

Wasmiddel voor werkkleding:

  1. ROOTS Clean at 60 Waspoeder 25 kg

    ROOTS Clean at 60 Waspoeder...

    Adviesverkoopprijs € 163,38 € 163,38 Nu voor € 147,04 € 177,92
  2. ROOTS Clean at 60 Wasmiddel 5 liter

    ROOTS Clean at 60 Wasmiddel...

    Adviesverkoopprijs € 41,62 € 41,62 Nu voor € 37,46 € 45,33