Tricorp WerkkledingTricorp werkkleding
is een Nederlands merk dat een breed assortiment workwear biedt dat voor diverse branches en werkzaamheden geschikt is. Daarnaast hebben ze ook meer gespecialiseerde werkkleding zoals Tricorp Safety en Tricorp multinorm. Tricorp werkkleding is geschikt voor het bedrukken of borduren van een bedrijfsnaam of logo.

  • Altijd minimaal 10% KORTING verwerkt op alle Tricorp werkkleding (m.u.v. Tricorp Premium)
 • Genormeerde werkkleding verkrijgbaar, waaronder multinorm, vlamvertragend, antistatisch, bescherming elektrische vlamboog en Hi-Vis
 • Verschillende collecties met specifieke eigenschappen
 • Veel verschillende maten en pasvormen
 • Maatschappelijk sociaal en verantwoord ondernemer
Lees verder Lees minder

Ruime collectie Tricorp werkkleding

Bij Tricorp hebben ze verschillende collecties met werkkleding voor zowel heren als dames. Een groot deel van de collectie Tricorp werkkleding is unisex. Het is belangrijk om werkkleding te dragen wat perfect past. Daarom heeft Tricorp werkkleding met verschillende maten en pasvormen zodat elke professional passende werkleding draagt. Bij Tricorp denken ze aan iedere professional het betekend dat er voor elke vakgebied de juiste werkkleding beschikbaar is. De veiligheidswerkkleding zijn voorzien van de meest actuele ISO en EN normeringen. 
Tijdens werkzaamheden langs wegen of het werken met slecht zicht heeft Tricorp werkkleding die voldoen RWS richtlijnen of zijn voorzien met EN ISO 20471 normering. Voor optimale bescherming tegen verschillende risico's waar u dagelijks mee te maken heeft is de multinorm collectie van Tricorp een uitstekende keuze. Deze collectie beschermt u tegen, hitte en vlammen, elektrische vlambogen, chemicaliën, lasspatten en is antistatisch. Tricorp biedt naast veiligheidswerkkleding ook werkkleding aan die kwalitatief goed zijn zonder veiligheidsnormeringen. De workwear Collectie van Tricorp is hier een voorbeeld van. Kies je toch liever voor duurzame werkkleding dan is de Tricorp RE2050 een goede keuze, deze collectie bestaat uit circulaire producten. De werkkleding is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede PET flessen.

De overige collecties van Tricorp zijn:

 • Tricorp Bicolor

Het assortiment uit de Bicolor collectie van Tricorp bevat de meest populaire kleurcombinaties en biedt daarmee een standaardoplossing om de werkkleding naadloos aan te laten sluiten op de kleuren van de huisstijl. 

 • Tricorp 60°C

Deze unieke colletie kan op 60 graden gewassen worden, wordt hierdoor soepeler en de bacteriën komen beter los. Op deze temperatuur worden schimmels, mijten en bacteriën gedood en is de werkkleding volledig schoon.

 • Tricorp Premium

Tricorp Premium combineert het beste van Tricorp met de laatste mode. Nieuwe materialen en exclusieve designs staan centraal binnen deze unieke collectie. 

 • Tricorp Casual

De Casual lijn van Tricorp is de basis van alle werkkleding van het merk. Tricorp is ontstaan vanuit de behoefte om professionals te kunnen voorzien van betere werkkleding. Tricorp Casual is waarmee het ooit begon.

 • Tricorp Rewear

Circulair inkopen is een groeiende trend. Niet alleen overheden, maar ook steeds meer bedrijven willen hun impact op de planeet verkleinen door te kiezen voor circulaire producten. Tricorp heeft voor al deze duurzame inkopers de Rewear collectie ontwikkeld.

Tricorp werkkleding bedrukken of borduren

Mede door de ruime keuze aan frisse kleuren en eigentijdse casual look zijn de Tricorp basics geschikt voor iedereen die tijdens het werk of in de privésfeer graag basics draagt. Maar Tricorp kleding is ook prima te gebruiken als promotioneel textiel. Wie de Tricorp werkkleding in de vrije tijd wilt dragen hoeft er natuurlijk geen logo's op te laten borduren of bedrukken, maar is het bedoeld als werkkleding of promotietextiel, dan kan het uw imago versterken of verbeteren wanneer wanneer u de voorzijde en achterzijde van de werkkleding laat personaliseren met logo's en/of tekst. Bij Unishore Bedrijfskleding kunt uw werkkleding bedrukken of werkkleding borduren.

Maatschappelijk sociaal en verantwoord ondernemen

Tricorp neemt haar taken en plaats in de maatschappij serieus. Tricorp is strategisch partner van het Nationaal Fonds Kinderhulp en steunt de organisatie door middel van een financiële bijdrage, kleding, advies, mankracht, promotionele voertuigen en dagjes weg. Tricorp is ook sportief betrokken: voor het vergroten van de naamsbekendheid is zij al jaren actief als sponsor in enkele takken van sport. Tricorp is al jarenlang lid van de Fair Wear Foundation welke zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Voor de voorraad collecties van Tricorp geldt dat een steeds groter deel wordt geproduceerd met grondstoffen die zijn geproduceerd met grondstoffen die zijn gecertificeerd volgens de OEKO-TEX Standard 100. Deze standaard is erop gericht het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van eindgebruikers zo veel mogelijk te beperken. Bovendien zijn Tricorp en het circulaire Textielbedrijf Dutch Awearness een samenwerking aangegaan met het concept Saved by Design | DA Inside: een innovatief concept voor recyclebare werkkleding.

Arbeidsomstandigheden

Tricorp streeft naar eerlijke kleding, hierdoor heeft het regelamatig contact met diverse productielanden om te praten over de arbeidsvoorwaaardens en omstandigheden van de werknemers. Tricorp praat dan over verschillende onderwerpen zoals financiele vergoedingen, werktijden en veiligheidssituatie op de productie locatie.  Om een betere inzicht te krijgen van de productie locatie maakt Tricorp gebruik van externe audits die uitgevoerd wqorden door Fair Wear Foundation, BSIC of SEDEX. Op basis van deze audits bespreekt Tricorp met desbetreffende leverancier welke verbeteringen er worden doorgevoerd op locatie.

Milieu

Tricorp produceert kleding zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën die in deze kleding wordt verwerkt. De europese wetgeving REACH stelt eisen met betrekking tot chemicaliën die mogen worden gebruikt. Tricorp is actief lid van de NEN-werkgroep, deze werkgroep werkt aan de Nederlandse Textiel Afspraak 8195 (NTA). De NTA 8195 ontvangt een bedrijf zodra deze gedragen kleding of snijafval hergebruikt om garen, doek of kleding te produceren. Code D1 wordt ontvangen zodra je grondstoffen uit een andere keten gebruikt om kleding te produceren zoals gerecycelde PET flessen. 

Tricorp: Sportief betrokken

Tricorp is sportief betrokken, want sport en Tricorp vormen een perfecte combinatie. De werkkleding van Tricorp wordt immers gedragen door actieve mannen én vrouwen die iedere dag topprestaties leveren. Zo is Tricorp betrokken bij verschillende voetbalclubs zo is Tricorp, periode partner van Willem II, offical business partner van PSV en top partner bij VFL Bochem 1848. Het grootste aandeel heeft Tricorp in de auto en motor sport. Het sponsort o.a. BT racing, DDW Rally en Tom Coronel, is het ook een partner van HWA racelab. Laast but not least is Tricorp official partner van het F1 team van Haas. Met ingang van het seizoen 2021-2022 is Tricorp hoofdsponsor van ijshockey club Tilburg Trappers. Zo is Tricorp bij veel verschillende topsporter actief.

Gebruikte materialen Tricorp werkkleding

Professionals stellen hoge eisen aan hun werkkleding. Een goede kwaliteit van de grondstof vormt de basis van duurzame en comfortabele werkkleding. Tricorp kiest de basismaterialen zorgvuldig en met de focus op een circulaire textielketen. Het gebruik van biologisch katoen zorgt voor een solide basis voor een doekkwaliteit wat lang mee gaat. Het biologische katoen dat in bijvoorbeeld het T-shirt Fitted Rewear is gebruikt, wordt geproduceerd met 59% minder water, 24% minder energieverbruik en 16% minder CO2-uitstoot dan wanneer regulier katoen zou zijn gebruikt. Synthetische garens zijn sterk, kleurecht en zeer geschikt voor werkkleding. Polyester is een slimme synthetische grondstof. Voor nieuwe ontwerpen van doek met polyester kiest Tricorp voor recycled polyester. Dit type polyester is veelal gemaakt uit gebruikte plastic (PET-) flessen. De grondstof haalt Tricorp uit een andere keten om te hergebruiken in de textielketen. Polyamide, ookwel nylon genoemd, is een sterke synthetische vezel. Daar waar de kleding veel te verduren heeft, bijvoorbeeld de kniestukken van een broek, kiest Tricorp voor het sterkste polyamide type: Cordura®. Cordura® is bijzonder slijtvast. Kledingstukken met Cordura® hebben een langere levensduur en zijn in die zin ook duurzaam. Polygiene® is een permanente finish op basis van zilverchloride wat nare geuren tegen gaat. Deze finish zorgt ervoor dat werkkleding langdurig fris blijft ruiken en minder vaak gewassen hoeft te worden. Polygiene® is verwerkt in het T-shirt en poloshirt van de RE2050 collectie.

 

 

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.