Steitz Secura

Steitz Secura staat garant voor absolute topkwaliteit. Deze unieke veiligheidslaarzen helpen u beter de dag door. Steitz Secura maakt zich al meer dan 150 jaar sterk voor werklaarzen, boots en werkschoenen met optimale functionaliteit en ergonomisch comfort. Door het speciale SECURA VARIO® systeem wordt de wervelkolom effectief ontlast. Dit leverde de fabrikant als eerste het label voor bijzonder rugvriendelijke producten op van de Campagne voor gezonde ruggen (AGR). 

 • Topkwaliteit
 • De hele dag door maximaal comfort
 • Ontlast de wervelkolom d.m.v. SECURA VARIO® systeem
Lees verder Lees minder

1 product

Korting 10%
Steitz Secura Fire Fighter Gore II Werklaars
€ 289,73 € 350,57

Steitz Secura 

Bij Unishore Bedrijfskleding heeft u de keuze uit een uitgebreid assortiment aan werklaarzen en werkschoenen. Veiligheidslaarzen zijn er in verschillende soorten, maten en van diverse topmerken. Steitz Secura is een van deze merken. Wanneer u op zoek bent naar een veilige, stoere werklaars met het comfort als een pantoffel, dan is dit merk geschikt voor uw wensen. De Steitz Secura werklaarzen blinken uit door hun pasvorm, de effectieve demping door het speciale SECURA VARIO® systeem.

Brandweerlaarzen

De Steitz Secura Fire Fighter Gore II is een werklaars speciaal voor brandweerlieden. Werklaarzen moeten aan een aantal strenge eisen voldoen. Iedere brandweerman of brandweervrouw heeft namelijk regelmatig te maken met gevaarlijke situaties en daar horen beschermende items bij waar werknemers in deze branche op kunnen vertrouwen. U heeft immers met zowel branden als met bluswater te maken, dus de laars moet bestand zijn tegen hitte en water.

Veiligheidsschoeisel voor brandweerlieden

De brandweerlaars van Steitz Secura komt qua beschermende eigenschappen in veel opzichten overeen met S3 werklaarzen. Toch krijgen ze deze normering niet mee en dat heeft te maken dat er een aparte norm bestaat om schoeisel voor brandweerlieden te certificeren. Dit is de EN15090:2012 F2A SRC HI3. Voor goedkeuring conform deze norm, worden brandweerlaarzen uitgebreid getest op hun brandwerendheid en hittebestendigheid:

 • Vlamtest voor alle externe materialen (leder, stiksels, ritsen, etc) brandremmend na 2 seconden.
 • Temperatuurstijging aan de binnenkant van de laars.
 • Hittebestendigheid van de zool:
  • HI1: 150 graden gedurende 30 min
  • HI2: 250 graden gedurende 20 min
  • HI3: 250 graden gedurende 40 min
 • Energie-absorptie en waterdichtheid van de laars.
 • Bestendigheid van de sluiting na vlamtest.

Advies

Beschermende kleding is een must voor de brandweer. Gevaarlijke situaties komen immers dagelijks voor in deze branche. Daarom kiezen veel brandweerlieden voor de brandweerlaars van Steitz Secura. Heeft u vragen of wilt u meer info over brandweerlaarzen van Steitz Secura? Neem gerust contact met ons op. Stuur ons een e-mail, gebruik de chat op de website of vul ons contactformulier in zodat wij zo spoedig mogelijk contact met u kunnen opnemen.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.