NU IN MAART: 15% KORTING OP BLAKLADER & 15% KORTING OP SANTINO

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

Filteren
Selectie verfijnen
Maat
Kleur
Prijs
Sluiting
Eigenschappen
Geslacht
Materiaal

Roots Algemeen FR

Roots vlamvertragende werkkleding is zeer bekend in branches als de offshore en de gas- en oliesector. Roots biedt zeer veel keuze in vlamvertragende werkkleding die aan verschillende veiligheidsnormeringen voldoet. Sommige Roots collecties zijn zelfs multinorm collecties die over minimaal vijf en maximaal zeven normeringen beschikken. Zo kunt u veilig aan het werk.

Lees verder Lees minder

7 producten

Korting 10%
Roots Vlamvertragend Heren Poloshirt Lange Mouw RO25300
€ 67,32 € 81,46
Korting 10%
Roots Multinorm Ondershirt Lange Mouwen RO25100
€ 54,80 € 66,31
Korting 10%
Roots Multinorm Onderbroek Lange Pijpen RO25120
€ 53,03 € 64,17
Korting 10%
Roots Multinorm Dames Onderbroek Lange Pijpen RO25220
€ 43,44 € 52,56
Korting 10%
Roots Multinorm Dames Ondershirt Lange Mouw RO25200
€ 46,47 € 56,23
Korting 10%
Blan Compact Vloeibaar Wasmiddel RO13200
€ 45,71 € 55,31
Korting 10%
ROOTS Clean at 60 Waspoeder 25 kg RO13000
€ 179,44 € 217,12

Vlamvertragende werkkleding van Roots

Vlamvertragende werkjassen, overalls en werkbroeken zijn een must in sectoren waarin met vuur gewerkt wordt. Wie op zoek is naar de beste bescherming tegen vlammen en statische elektriciteit stuit vroeg op laat op de Nederlandse producent Roots. Deze fabrikant staat namelijk bekend om zijn uitstekende inherent brandvertragende kleding. De bescherming die deze kleding tegen vlammen biedt zit dus in de vezels van de kleding. Een vlamvertragende coating zou uit de kleding gewassen kunnen worden, maar dat is met de brandvertragende eigenschappen van Roots werkkleding niet het geval. U kunt na een aantal wasbeurten dus nog altijd op dezelfde bescherming rekenen als wanneer u de beschermende kleding voor het eerst draagt.

Het eerste vlamvertragende doek dat Roots ontwikkelde was het doek dat vandaag de dag nog steeds in de Roots Flamebuster collectie terug te vinden is. Sindsdien heeft Roots echter nog veel meer FR/AS werkkleding en multinorm collecties ontwikkeld. Het aanbod loopt uiteen van vlamvertragende overalls en werkjassen tot vlamvertragende onderkleding. Ook dit is een belangrijk onderdeel van een werkoutfit die u tegen brand beschermt. Dit soort lange ondergoed vormt namelijk een aanvullende beschermende laag tussen uw huid en de vlammen, vonken of het open vuur waar u mee werkt. Roots zorgt er dus voor dat uw hele lichaam beschermd blijft tegen vuur en hitte.

Welke bescherming biedt Roots FR werkkleding?

De vlamvertragende werking van Roots FR werkkleding voldoet aan alle eisen die in de EN 11612-norm aan dit soort werkkleding gesteld worden. Er zijn echter meer veiligheidsnormeringen waar Roots FR werkkleding aan voldoet. Dat is precies wat deze bedrijfskleding zo’n goede keuze maakt voor uw veiligheid. Alle vlamvertragende werkkleding van Roots is namelijk FR/AS werkkleding. Deze afkorting staat voor “flame retardant, anti static”; vlamvertragend en antistatisch dus. Conform de richtlijnen in de EN 1149-norm beschermt deze kleding dus tegen de gevaren van elektrostatische ontlading. Een elektrisch geleidende werkoutfit bestaat ten minste uit dit soort kleding en een paar ESD werkschoenen.

Daarnaast beschermt alle FR werkkleding van Roots, inclusief de vlamvertragende onderkleding, tegen de gevaren van een elektrische vlamboog. Hiervoor heeft Roots rekening gehouden met alle veiligheidseisen uit de internationale IEC 61482-norm. Dat geldt overigens voor alle collecties van Roots. Het maakt dus niet uit of u een multinorm overall uit de Roots Stormbuster collectie, lange onderkleding of een van de artikelen uit de Roots regenkleding collectie bestelt: u kunt altijd op deze mate van bescherming rekenen. Dat vindt Roots namelijk uiterst belangrijk. En wij ook.

Roots FR werkkleding online kopen

Vraag professionals naar een fabrikant die hoogwaardige vlamvertragende werkkleding maakt en Roots zal al snel ter sprake komen. U kunt alle gewenste Roots FR werkkleding voor een goede prijs online kopen in de webshop van Unishore Bedrijfskleding. Ook hebben we een ruim aanbod aan werkschoenen, waaronder Roots werkschoenen, en verschillende PBM’s. Een goede bescherming begint dus met een bezoek aan de webshop van Unishore Bedrijfskleding.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.