OXXA

OXXA vroeger bekend als OXXA Safety Gloves is ooit begonnen met het produceren en leveren van hoge kwaliteit werkhandschoenen. Tegenwoordig produceert het door het samenvoegen van M-Wear, M-Safe en "Kroontje" een uitgebreide collectie aan Persoonlijke Beschermingsmiddelen en Werkkleding. Dankzij het volledige pakket kunt u comfortabel en veilig werken onder alle omstandigheden. OXXA is ingedeeld in 3 lijnen: Premium, Essenstial en Basic.

Lees verder Lees minder

PBM’s om u te beschermen in alle situaties

Bij sommige werkomstandigheden is er sprake van bepaalde veiligheidsrisico’s waar u zich tegen dient te beschermen. De gevolgen van het niet in acht nemen van werkgerelateerde veiligheidsrisico's kunnen zeer ernstig zijn. Vaak gelden in deze werksituaties strenge veiligheidsnormen, maar dit zal niet voor iedereen het geval zijn. Toch is het belangrijk dat u nadenkt over de mogelijke risico's die u loopt en hier actie op onderneemt. In deze gevallen is het raadzaam om je tijdens het werken zo goed mogelijk te beschermen met behulp van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s);

Unishore Bedrijfskleding heeft een ruim aanbod PBM’s van onder meer OXXA. Ons aanbod PBM's is van goede kwaliteit en voor een zeer redelijke prijs. Bekijk hier de categorieën PBM:

  • adembescherming: Adembescherming zoals gasmaskers en stofmaskers helpen u om uw luchtwegen te beschermen tegen bijvoorbeeld fijnstof en gasdampen. In het uitgebreide assortiment van M-safe vindt u diverse gasmaskers en stofmaskers voor verschillende risico's zoals stofdeeltjes, rook, nevel, fijnstof, gassen en dampen. Unishore Bedrijfskleding biedt ook een uitgebreid aanbod in mondkapjes, volgelaatsmaskers, halfgelaatsmaskers, stoffilters, en stofmaskers FFP1, FFP2 en FFP3.
  • gehoorbescherming: Oorbescherming is zeer belangrijk in lawaaierige werkomgevingen. Helaas wordt het belang van goede gehoorbescherming nog steeds vaak onderschat. M-safe heeft diverse soorten oordopjes en oorkappen voor uiteenlopende gradaties van lawaai. Deze gehoorbeschermers heeft u niet alleen nodig als u de hele dag in de herrie zit, maar ook als harde geluiden maar heel even duren.
  • werkhandschoenenen wegwerphandschoenen: Werkhandschoen en impact handschoenen voorkomen verwondingen aan uw handen. De mate van bescherming die u nodig heeft hangt af van de gevaren waaraan u blootgesteld wordt. De meest bekende gevaren voor uw handen zijn stoten, snijden en chemische vloeistoffen. M-safe en Unishore Bedrijfskleding bieden u werkhandschoenen en wegwerphandschoenen om u te beschermen; o.a. snijbestendige handschoenen, latex handschoenen, nitril handschoenen, thermo handschoenen, vinyl handschoenen en neopreen handschoenen.
  • hoofdbescherming: Onder hoofdbescherming vallen bijvoorbeeld de diverse bouwhelmen, veiligheidshelmen en stootpetten. Deze PBM's van onder andere M-safe en andere merken beschermen u tegen verschillende gevaren. Hoofdbescherming wordt veelvuldig gebruikt in de bouw, offshore en metaal en techniek. Wij bieden zelfs een vlamvertragende monnigskap aan.
  • oogbescherming: Uw ogen zijn kwetsbaar en dienen in risicovolle werkomstandigheden goed beschermd te worden. Net als gehoorschade, wordt het risico op oogschade nog steeds vaak onderschat. Daarom is het belangrijk om het risico op oogschade te beperken door middel van veiligheidsbrillen en gelaatsschermen.  M-safe heeft een ruim assortiment veiligheidsbrillen om je ogen optimaal te beschermen tegen de diverse gevaren in jouw werkomgeving.
  • Valbescherming: Bij sommige werkzaamheden in zowel hoogte of in de diepte is het raadzaam om valbeschermingsproducten zoals veiligheidsharnassen en -lijnen, haken en hoofdlampen, te gebruiken. 

Over Oxxa Safety Gloves

OXXA werkhandschoenen worden wereldwijd gebruik en gewaardeerd. U zou het misschien niet meteen denken, maar OXXA is een Nederlands bedrijf. Dat het bedrijf zo'n grote naam heeft op het gebied van werkhandschoenen, zegt genoeg over de kwaliteit. OXXA is pas sinds 2010 actief en alleen handbescherming van de hoogst mogelijke kwaliteit kan op zo'n korte termijn de markt veroveren. Het merk richt zich specifiek op de productie van werkhandschoenen, zodat het bedrijf kan garanderen dat vrijwel alle mogelijke toepassingen gedekt worden. Daarbij wordt gelet op grip, comfort en vingergevoeligheid, maar zeker ook op een moderne uitstraling. 

De naam van dit merk is een verwijzing naar een wonderbaarlijke reddingsactie in een ingestorte kolenmijn in het Engelse Lancashire begin vorige eeuw. Owen Smith (de O) wist hierbij zijn collega Andrew Wright (de A) onder het puin vandaan te halen door erdoorheen te breken en stoten. Met blote handen is dit natuurlijk niet te doen, maar daar had Owen een goede oplossing voor. Hij wikkelde zijn handen in de afgescheurde mouwen van zijn werkkleding, sneed zijn leren riem in twee stukken voor de buitenste beschermlaag en toen kon hij aan de slag. Hij improviseerde in feite een soort provisorische werkhandschoenen om Andrews leven te redden. Dit was inspirerend genoeg voor de oprichters van OXXA om een eerbetoon aan beide heren in hun naam te verwerken. De XX is een verwijzing naar mijnploeg 20, waar Owen en Andrew deel van uitmaakten.

Welke bescherming bieden Oxxa werkhandschoenen?

Alle werkhandschoenen van OXXA in ons assortiment zijn volgens de norm EN 388 gekeurd op schuurweerstand, snijweerstand, prikweerstand en scheurweerstand. De resultaten van deze tests kunt u op de specifieke productpagina’s lezen. Als het nodig is staan daar ook de resultaten van de keuringen conform de norm EN 511. Deze normering heeft specifiek met bescherming tegen de kou te maken en zal dus vooral te zien zijn bij thermo werkhandschoenen en werkhandschoenen voor in de winter. Bij de keuring voor EN 511 wordt gecontroleerd op waterbestendigheid, contactkoude en geleidingkoude. Ook deze resultaten zijn natuurlijk op de productpagina’s van de verschillende werkhandschoenen terug te vinden. Zo wordt het voor u heel gemakkelijk om de werkhandschoenen te kiezen die het beste bij uw wensen en de omstandigheden op uw werkplek passen.

De ultieme combinatie van bescherming en comfort is iets waar OXXA nog steeds dagelijks naar streeft. Dit komt natuurlijk ook door de materialen die zij gebruiken. Om het draagcomfort te garanderen is de drager doorgaans van prettig zittende materialen als katoen of polyester gemaakt. Voor de bescherming is gebruik gemaakt van een coating. De coatings die OXXA gebruikt zijn polyurethaan (PU), nitril (NBR), nitrile foam technology (NFT) en latex. Het voordeel is dat veel van deze coatings uw grip verbeteren zonder daarbij afbreuk te doen aan hoe de werkhandschoenen zitten. Bovendien gaan OXXA werkhandschoenen door het gebruik van deze materialen over het algemeen veel langer mee dan bijvoorbeeld leren werkhandschoenen. Werkhandschoenen van OXXA zijn daarmee dus niet alleen zeer comfortabel en functioneel; ze zijn ook nog eens een uiterst duurzame keuze.

Oxxa hanteert de volgende categorieën werkhandschoenen:

1. Algemeen gebruik (General Purpose)

Oxxa Safety biedt een compleet assortiment van handschoenen voor algemene doeleinden. Deze werkhandschoenen bieden een volledig gamma van industriële oplossingen voor alle sectoren en in het bijzonder voor mensen die in de metaalbewerking, automobiele sector, logistieke industrie en de bouw werken.

2. Winter

Koud weer kan zeer grote gevolgen hebben zonder bescherming voor uw handen, dus heeft Oxxa isolerende handschoenen die uw handen optimaal beschermen tegen de gevolgen van wind en kou. Deze winter handschoenen houden je warm en comfortabel, vooral als het weer dat niet is.

3. Mechanica

Oxxa mechanica werkhandschoenen zijn gemaakt van Armor Skin. Armor Skin is het zwaarste synthetische materiaal beschikbaar voor het maken van handschoenen. Alle mechanica werkhandschoenen hebben voorgevormde vingers waardoor ze veel comfortabeler aanvoelen. Wilt u een verstandige keuze maken als het gaat om handschoenen voor uw werk of sportactiviteiten? Kies dan voor de Oxxa mechanica handschoenen en u krijgt een combinatie van een mooi uiterlijk, perfecte bescherming en een uitstekende pasvorm.

4. Snijweerstand (Cut Resistance)

De snijbestendige werkhandschoenen van Oxxa zijn werkhandschoenen ontworpen om de handen van de drager te beschermen tegen de risico's die het werken met scherpe gereedschappen met zich meebrengen.

Online OXXA werkhandschoenen kopen

Unishore Bedrijfskleding is een officiële OXXA dealer en daardoor kunt u via onze webshop zeer gemakkelijk online uw OXXA werkhandschoenen kopen. Of u nu werkhandschoenen nodig heeft voor bouw, de industrie, de installatietechniek, de transportsector of de offshore, OXXA heeft wel een paar handschoenen in de aanbieding dat perfect bij uw werkzaamheden past. Bovendien bieden wij verschillende OXXA werkhandschoenen aan in grootverpakkingen met staffelkorting van een pak van 12 paar of een omdoos van 72, 144 of 240 paar werkhandschoenen. Dat is een zeer voordelige optie als u voor een hele afdeling of zelfs een compleet bedrijf in één keer een grote hoeveelheid werkhandschoenen nodig heeft.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.