Filteren
Categorie
 • HH winterjassen
 • HH Werkjassen
 • HH Werkbroeken
 • HH Sweaters
 • HH Polo's
 • HH Shirts
 • HH Overalls
 • HH Fleece
 • HH Onderkleding
 • HH Regenkleding
 • HH Winter Werkkleding
 • HH Werkschoenen
 • HH Chelsea collectie
 • HH Chelsea Evolution collectie
 • HH Oxford collectie
 • HH Aker collectie
 • HH Fakse collectie
 • HH Alta collectie
 • HH Alna collectie
 • HH Magni collectie
 • HH Esbjerg collectie
 • HH ICU collectie
 • HH Kiruna collectie
 • HH Potsdam collectie
 • HH Lifa collecties
Prijs
Maat
Kleur
Sluiting
 1. Rits
Geslacht
 1. Heren
 2. Dames
 3. Unisex
Materiaal
 1. Polyester
 2. Overige materialen
 3. Merinowol
Eigenschappen
 1. Ademend / GoreTex

HH Lifa collecties

helly hansen lifa collectiesHelly Hansen Lifa collecties:

15% KORTING OP GEHELE COLLECTIE HELLY HANSEN IN DECEMBER 2018

17 producten

Toon
Nieuw
Korting 15%
Best verkocht
Helly Hansen Lifa Crewneck
€ 25,50 € 30,86
Nieuw
Korting 15%
Best verkocht
Helly Hansen Lifa Pant
€ 21,25 € 25,71
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa T-Shirt
€ 21,25 € 25,71
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Merino Beanie
€ 17,00 € 20,57
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Merino Balaclava
€ 17,00 € 20,57
Nieuw
Helly Hansen Lifa Merino Crewneck
€ 51,00 € 61,71
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Merino Half Zip
€ 55,25 € 66,85
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Merino Pants
€ 44,20 € 53,48
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Max Balaclava
€ 17,00 € 20,57
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Max Beanie
€ 17,00 € 20,57
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Max Pants
€ 38,25 € 46,28
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Max Crewneck
€ 42,50 € 51,43
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Max Half Zip
€ 51,00 € 61,71
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Merino Neck Gaiter
€ 15,30 € 18,51
Nieuw
Korting 15%
Helly Hansen Lifa Max Neck Gaiter
€ 15,30 € 18,51
Korting 15%
Helly Hansen Magni T-shirt
€ 22,95 € 27,77
Korting 15%
Helly Hansen Magni Longsleeve
€ 27,20 € 32,91

Helly Hansen Lifa thermo- en onderkleding kopen

Hoe koud het ook is, als je veel beweegt of hard aan het werk bent kan zweet je ergste vijand worden. Om je lichaam toch op temperatuur te houden kun je onder je gewone (werk-) kleding een thermische basislaag dragen. Thermo-ondergoed en thermo-onderkleding sluit aan op uw lijf en voelt daardoor aan als een tweede huid. De vochtregulerende, ademende en antibacteriële eigenschappen van kwalitatieve thermokleding zorgen ervoor dat je droog en fris blijft. Waar nodig is de stof op bepaalde plaatsen extra versterkt.

Van welk materiaal is het thermo-ondergoed of thermo-onderkleding gemaakt?

Thermo-ondergoed en thermo-onderkleding kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder wol, synthetische stoffen of gemengd materiaal. Steeds meer mensen ontdekken merino wol ondergoed. Het natuurlijke wol van het merino schaap is één van de fijnste diervriendelijk geproduceerde wolsoorten en geeft een heel behaaglijk gevoel zowel in de zomer als in de winter, zowel tijdens het werk als tijdens de gewone dagelijkse bezigheden of tijdens wintersport of stevige wandeling.

Voordelen van merino wollen thermo-ondergoed en thermo-onderkleding ten opzichte van synthetisch thermisch ondergoed:

 • Merino wollen thermo-ondergoed en thermo-onderkleding gaat niet ruiken of stinken. Het houdt geen bacteriën vast die anders zouden zorgen voor de onaangename geurtjes. Je hangt de merino wollen thermokleding gewoon even aan de waslijn om te luchten en je hebt weer een fris thermoshirt tot je beschikking. Zo’n merino wollen thermoshirt kun je zo dus makkelijk 5 dagen achter elkaar aan zonder dat mensen met een grote boog om je heen gaan lopen.
 • Natuurlijk was je het thermisch ondergoed zo nu en dan. Dit kan met de hand of in de machine op een speciaal wolwasprogramma. Daarna aan de waslijn laten drogen en je thermo-ondergoed is weer schoon, droog en fris.
 • Merino wol is een 100% natuurlijk product en is daardoor van nature in staat om zich goed aan te passen aan het klimaat van je lichaam. Het ademt goed en ventileert, waardoor het je verkoeling geeft als het warm is en op temperatuur houdt als het koud is.
 • Thermo-ondergoed en thermo-onderkleding van wol is slijtvaster en dus duurzamer dan synthetische varianten.
 • Thermo-ondergoed en thermo-onderkleding van Merino wol kriebelt niet!

Nadeel van merino wollen thermo-ondergoed en thermo-onderkleding ten opzichte van synthetische varianten

Door de dichtheid van de merinowol vezel is deze wat dikker, stugger en minder technisch dan een industriële vezel en hierdoor droogt het minder snel dan polyester of polypropyleen. Dit nadeel is echter te verwaarlozen; een natuurlijk product draagt nu eenmaal fijner omdat het beter ‘samenwerkt’ met je lichaam.

Voordeel synthetisch thermo-ondergoed en thermo-onderkleding:

Thermokleding van polyester of polypropyleen is zo ontworpen dat het geen zweet vast wil houden en het zal proberen het zweet zo snel mogelijk naar buiten toe af te voeren waar het kan verdampen.

Nadeel synthetische thermokleding:

Als je gaat zweten zul je merken dat het zweet van het lichaam de thermokleding nat maakt. Synthetisch thermo-ondergoed en thermo-onderkleding die nat is probeert je lichaam dus droog te houden, maar is niet in staat om je lichaam tegelijkertijd goed te isoleren. Het gevolg is dat je lichaam droog blijft, maar minder warm wordt gehouden.

De grote voordelen van gemengd thermo-ondergoed en thermo-onderkleding

Thermisch ondergoed van gemengd materiaal, dus een mengsel van synthetisch materiaal èn merinowol combineert de beste eigenschappen van beide materialen: Aan de binnenzijde van de thermokleding zit direct op de huid het lifa®-stay-dry materiaal en aan de buitenzijde zit merino wol. Door gebruik te maken van een holle Lifa T3 vezel en merinowol wordt de vacht van een poolbeer nagebootst. Zeer effectief voor koude temperaturen waarbij isolatie en vochtafvoer een grote rol spelen. Het super snel drogende en lichtgewicht  lifa®-stay-dry materiaal ventileert bij overmatige hitte en voert zweet en vocht op de huid af naar de bovenliggende kledinglaag. Wanneer Lifa in aanraking komt met vocht (water of zweet) zal het direct proberen het vocht af te voeren naar buiten toe. Daar krijgt het de kans om te verdampen in de buitenlucht, óf het wordt opgenomen door de volgende laag kleding. Hierdoor voorkom je dat je lichaam afkoelt door verdamping van vocht.

Aan welke Europese normeringen moet thermische werkkleding voldoen?

Thermische werkkleding voor het werken in extreme hitte: alleen als thermische werkkleding vereist is voor het werken in extreme hitte moet het voldoen aan de Europese normeringen EN 1149EN16112 en  IEC61482. Deze thermo onderkleding is dan dus antistatisch volgens normering EN 1149, beschermt tegen hitte en vlammen volgens normering EN 16112 en beschermt tegen gevaren van een elektrische boog volgens normering en  IEC61482. Het gaat dan niet meer alleen om bescherming van je romp met een t-shirt, maar ook om hoofd- en nekbescherming. U vindt dit soort thermische werkkleding in de Helly Hansen Fakse collectie. De collectie bestaat uit zeer uiteenlopende soorten thermo onderkleding, waaronder o.m. een thermische polosweater, thermo T-shirt, thermo lange onderbroek en een thermo balaclava.

Thermische kleding voor het werken in koude omgevingen: vooral thermisch ondergoed van merino wol is geschikt voor warme werkomgevingen. Merino wol is namelijk een 100% natuurlijk product en is daardoor van nature in staat om zich goed aan te passen aan het klimaat van je lichaam. Het ademt dus goed en ventileert. Het geeft je dus verkoeling als het warm is en houdt je op temperatuur als het koud is. Een aantal voorbeelden zijn de HH Lifa Merino CrewneckHH Lifa Merino Half Zip en de HH Lifa Merino Pants. Synthetische varianten zijn onder meer de HH Lifa Max CrewneckHH Lifa Max Half Zip en de HH Lifa Max Pants.

Specialist in Helly Hansen Lifa, Lifa Max en Lifa Merino

Of u nu gaat voor werkschoenenonderkledingfleecewerkbroekenwerkjassenoverallspoloshirtssweaters of T-shirts, alle producten van Helly Hansen presteren uitmuntend in extreme werkomstandigheden.

Vragen, of hulp nodig?

Heeft u vragen of hulp nodig, neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier of een e-mail naar. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 0223-661300 op werkdagen tussen 07.30 uur en 17.00 uur.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.