NU IN MAART: 15% KORTING OP BLAKLADER & 15% KORTING OP SANTINO

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Sluiting
Model
Type
Type Zool
Eigenschappen

Grisport Ranger lijn (S3)

Maak kennis met de Grisport Ranger collectie. Deze collectie komt voort uit een unieke samenwerking tussen drie topmerken en hun specialisme: een ideale pasvorm en het comfort van de Grisport, de waterdichtheid en het ademend vermogen van Gore-Tex® en optimale grip en duurzaamheid van Vibram®. Kortom, het beste van drie werelden samen in één Ranger collectie! De Grisport Ranger lijn biedt technologisch hoogstaande artikelen die voldoen aan de hoogste standaarden voor S3 veiligheidsschoenen en -laarzen.

Grisport Ranger werkschoenen of werklaarzen kopen: 

  • Waterdicht en ademend (Gore-Tex®)
  • Optimale grip en duurzaamheid van Vibram® buitenzolen
  • Glasvezel beschermneus en praktische overneus
  • Kevlar tussenzool
Lees verder Lees minder

Grisport Ranger eigenschappen

Sinds het najaar 2018 is de nieuwe Grisport Ranger collectie verkrijgbaar. De collectie komt voort uit een unieke samenwerking tussen drie topmerken met elk hun eigen specialisme. Kortom, het beste van drie werelden komt samen in de nieuwe Ranger-collectie van Grisport. De unieke waterproof S3 collectie bestaat uit laarzen, hoge modellen en lage werkschoenen.

De werkschoenen worden gekenmerkt door de ideale pasvorm en het comfort van Grisport veiligheidsschoenen, de waterdichtheid en het ademend vermogen van Gore-Tex® voeringen en de optimale grip en duurzaamheid van Vibram® buitenzolen. De modellen zijn voorzien van een glasvezel beschermneus, kevlar tussenzool en een praktische overneus.

Gore-Tex®

Het grote voordeel van werkschoenen met Gore-Tex voering is dat er geen water binnen kan dringen in de schoen, maar dat het zweet er wel uit kan. Het geheim zit hem in het Gore-Tex membraan, de kern van Gore-Tex. In het membraam zitten microscopische poriën die kleiner zijn dan een waterdruppel en groter zijn dan een waterdampmolecuul. Hier dankt Gore-Tex haar ademend vermogen en waterdichtheid aan. Dit levert een hoog klimaatcomfort op, bij alle weersomstandigheden. Meer weten over Gore-Tex? Bekijk dan ons adviesartikel over Gore-Tex.

Het ademend vermogen van Gore-Tex werkschoenen

Ten eerste worden Gore-Tex werkschoenen gekenmerkt door een sterk ademend vermogen. Over het algemeen wordt ademend vermogen gedefinieerd als de luchtdoorlatendheid van de stof. Het is echter meer dan dat. Het ademend vermogen draait vooral om het vermogen om vocht, zoals zweet, van binnenuit door kan laten. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat de huid hierdoor droog blijft, ook tijdens grote inspanningen. Zo raak je niet oververhit of onderkoeld.

De waterdichtheid van Gore-Tex werkschoenen

Tijdens slechte weersomstandigheden hebben schoenen nogal veel te lijden. S3 werkschoenen met een voering van Gore-Tex zijn bestand tegen het slechte weer, omdat ze waterdicht zijn. Dit houdt in dat de veiligheidsschoenen het water afstoten en dat ze niet lekken. Waterdichtheid is belangrijk omdat er veel lichaamswarmte via je voeten verloren kan gaan als deze nat zijn. Bovendien zal het draagcomfort hoger zijn als je voeten droog zijn. Ook gaan de werkschoenen langer mee.

Hoog klimaatcomfort

Dankzij het ademend vermogen en de waterdichtheid zijn werkschoenen met een Gore-Tex voering geschikt voor alle weersomstandigheden. Met andere woorden: Grisport werkschoenen met Gore-Tex hebben een hoog klimaatcomfort. In je werkschoenen zit er een dunne laag lucht om je voeten. Dit wordt ook wel het microklimaat genoemd. De ideale temperatuur van dit microklimaat is 32°C, omdat dit als het meest aangenaam wordt ervaren. Omdat werkschoenen met Gore-Tex voering ontworpen zijn om regen, sneeuw en kou buiten te houden, hebben deze schoenen het vermogen om deze ideale temperatuur vast te houden. Je voeten blijven dus goed geïsoleerd, waardoor werkschoenen met een Gore-Tex voering uitermate geschikt zijn voor werkzaamheden in de buitenlucht.

Vibram Zolen

Vibram is net zoals Grisport een Italiaans bedrijf en wereldmarktleider op het gebied rubberen zolen. De zolen werden in 1935 ontworpen na een ernstig ongeval met berg wandelaars wat deels aan slecht schoeisel werd toegekend. De oprichter van Vibram trok zich dit zeer aan en met financiële hulp van Leopoldo Pirelli van de Pirelli banden zijn de eerste rubberen zolen in 1937 op de markt gebracht.

De zolen van Vibram zijn ontworpen om goede tractie te bieden op ruige en ongelijke ondergronden en is erg slijtvast. De zolen van Vibram worden geproduceerd in Brazilië, China, de Verenigde Staten en Italië. De zolen van Vibram worden gemaakt van hoogwaardig rubber. Er zijn verschillende ontwikkelingsafdelingen over de wereld die constant bezig zijn met het optimaliseren van de door hen ontwikkelde zolen. De zolen worden uitvoerig getest in de verschillende testcentra. Hier wordt de zolen getest op:

  • De mate van slijtage
  • De stabiliteit
  • Hoe resistent de schoenen zijn tegen chemicaliën
  • Hoe veel bescherming zij bieden op gladde ondergronden

Als de zolen de verschillende testen hebben door staan worden ze ook echt in productie genomen. De zolen zijn voorzien van het gele Vibram logo wat onder iedere schoen met een Vibram zool zit.

Grisport Werkschoenen

Grisport is een Italiaans merk van werkschoenen dat al sinds de jaren 1985 werkt aan professionele wandelschoenen en werkschoenen. Bent u daarnaast op zoek naar een specifieke veiligheidsklassen? Kijk dan eens bij onze S3-werkschoenenS1P-werkschoenenS3-werklaarzen of bij onze winter werklaarzen. Wij bieden u het gehele assortiment aan van deze hoogwaardige en best verkopende werkschoenen en wandelschoenen.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.