NU IN MAART: 15% KORTING OP BLAKLADER & 15% KORTING OP SANTINO

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

Gehoorbescherming baby

Het gehoor van kinderen is zeer kwetsbaar en daarom is het belangrijk om de oren van de jongste kinderen zo ver mogelijk bij lawaai vandaan te houden. Is dit om wat voor reden dan ook niet mogelijk? Dan is het verstandig om goede gehoorbescherming voor uw baby te gebruiken. Het is wel belangrijk om deze gehoorbescherming zorgvuldig uit te kiezen. Oordopjes zijn meestal niet de beste keuze voor de oren van baby’s, omdat dit voor de allerkleinsten vervelend kan aanvoelen. Gelukkig heeft het Amerikaanse 3M een lijn aan speciale gehoorbescherming voor kinderen op de markt gebracht. Dat blijkt ook wel uit de naamgeving: de 3M Peltor Kid heeft de kleinsten als doelgroep. Daarmee is dit type gehoorkappen met hoofdband de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar gehoorbescherming voor baby’s.


Gehoorbescherming baby's en kinderen:

  1. Korting 10%
    3M Peltor Kid gehoorkap met hoofdband

    3M Peltor Kid gehoorkap met...

    Adviesverkoopprijs € 27,53 € 27,53 € 27,53 Nu voor € 24,78 € 29,98

Hoe bescherm ik het gehoor van mijn baby?

gehoorbescherming baby's en kinderenTussen de gehoorbescherming van Unishore Bedrijfskleding vindt u verschillende soorten vormbare oordopjes. Normaal gesproken zijn deze oordoppen een bijzonder efficiënte en bovendien voordelige manier om het gehoor tegen hoge volumes te beschermen. Voor baby’s en jonge kinderen zijn oordopjes echter niet ideaal. Hoewel ze even gemakkelijk in te brengen zijn – het is een kwestie van de dopjes kneden tot ze in de gehoorgang passen en vervolgens plaatsen, zodat ze zich kunnen uitzetten perfect afdichten – zijn de oordopjes vaak te groot voor kinderoren. Dat zorgt ervoor dat de jongste kinderen veel druk ervaren als ze deze dopjes in hun oor hebben. Dit is pijnlijk en kan nadelige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de oren. Het is daarom een beter idee om op zoek te gaan naar alternatieve gehoorbescherming voor uw baby.

Wie dit soort alternatieven zoekt, komt al gauw bij gehoorkappen terecht. Deze worden namelijk niet in het oor aangebracht, maar erop. Er ontstaat dus geen druk op inwendige organen. De meeste gehoorkappen zitten aan een verstelbare hoofdband. Het is dus mogelijk om een gewoon paar gehoorkappen aan te schaffen en deze zo te verstellen dat ze op de kleinst mogelijke afstand van elkaar staan, maar voor baby’s is dat vaak nog te groot. Een alternatief is om meteen voor de 3M Peltor Kid te kiezen. Bij de ontwikkeling en de productie van deze gehoorkappen is namelijk al rekening gehouden met het hoofd en de oren van jonge kinderen. De hoofdband, die bij baby’s het beste een stukje boven het hoofd kan “zweven”, is voorzien van zachte kussentjes, waardoor deze geen pijn doen aan de schedel. En ook de afdichtingsringen van de gehoorkappen zelf zijn erg zacht, doordat deze gevuld zijn met schuim en vloeistof.

Hoeveel bescherming biedt de 3M Peltor Kid?

De mate van gehoorbescherming die oordoppen of gehoorkappen bieden wordt gemeten in een waarde die de SNR genoemd wordt. Die afkorting staat voor “single number rating”, omdat deze waarde in één nummer aangeeft hoeveel dB er gemiddeld van het omgevingsgeluid af gaat wanneer de gehoorkappen gedragen worden. Bij de 3M Peltor Kid bedraagt deze 18 dB. Dat houdt praktisch gezien in dat u zich geen zorgen hoeft te maken over gehoorschade bij uw baby zolang het omgevingsgeluid gemiddeld 98 dB is. De geluidssterkte die over het algemeen als veilig geldt, omdat er geen gehoorschade bij opgelopen wordt, is namelijk 80 dB. Andersom is het zo ook makkelijk uit te rekenen hoeveel de SNR-waarde van uw gehoorbescherming moet bedragen voor het product veilig is voor gebruik op een lawaaiige locatie. Verminder het gemiddelde omgevingsgeluid dan met 80 dB: het resultaat is de minimale SNR-waarde die u nodig heeft.

Wij willen wel graag benadrukken dat de beste manier om het gehoor van uw baby te beschermen niet het dragen van gehoorkappen is. 3M raadt de gehoorkappen uit de Peltor Kid-reeks pas aan voor kinderen met een leeftijd van af 2 jaar. Voor de allerjongsten is de beste oplossing nog altijd om ze zo ver mogelijk bij een omgeving met luide geluiden vandaan te houden. Het gehoor is op jonge leeftijd namelijk nog volop in ontwikkeling en daardoor bijzonder kwetsbaar. Mocht het echt onvermijdelijk zijn, dan is de 3M Peltor Kid-lijn wel de beste optie van alle opties die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze gehoorkappen zijn in het roze en in het limoengeel verkrijgbaar en daarmee ook nog eens verrassend hip.

Online gehoorbescherming baby bestellen

Voor de beste oplossingen voor de bescherming van het gehoor van jong tot oud kunt u rekenen op de expertise van Unishore Bedrijfskleding. Wij hebben een groot aantal oordopjes en gehoorkappen in het assortiment. Ook voor de wat oudere kinderen en voor volwassenen vindt u dus voldoende soorten gehoorbescherming in onze webshop. En dat is niet het enige: voor werkschoenen, werkjassen, werkbroeken, overalls en persoonlijke beschermingsmiddelen als veiligheidshelmen, werkhandschoenen, stofjassen, gasmaskers en valbescherming bent u bij ons ook aan het juiste adres. Voor kinderen vindt u naast gehoorbescherming onder meer overalls en tuinbroeken in onze webshop.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.