NU IN MAART: 15% KORTING OP BLAKLADER & 15% KORTING OP SANTINO

LET OP: Storing MultiSafePay hierdoor is het mogelijk dat afrekenen niet werkt, probeer het later nog eens of kijk hier op de storingspagina

EN ISO 14116: Beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding

Werkkleding met de EN ISO 14116 norm, is gemaakt met brandvertragende materialen (vlamvertragend). Het is bedoeld om de gebruiker te beschermen tegen incidenteel en kortdurend contact met kleine vlammen waarbij er geen groot hittegevaar is. Wanneer kleding met deze norm in contact komt met vlammen, zal het in beperkte mate verder branden; wanneer de vlam weggehaald wordt, dooft het materiaal. Wanneer bescherming tegen de risico's van hittegevaar noodzakelijk is, is het aanbevolen om kleding met ISO 11612 te dragen.


EN ISO 14116: Beschermende kleding met beperkte vlamverspreidingWat houdt norm EN ISO 14116 in?

Werkkleding met deze norm, kan uit meerdere lagen, verschillende kledingstukken of één kledingstuk bestaan. Alle gebruikte materialen die aan deze norm voldoen dienen een beperkte vlamverspreidingsindex te hebben van 1, 2 of 3 bij testen die worden gedaan conform ISO 15025. De beperkte vlamverspreidingsindex is opgedeeld in 3 mogelijke niveaus met elk hun eigenschappen.

Niveaus van beperkte vlamverspreiding

  • Index 1: Bij index 1 is gatvorming toegestaan. Index 1 is het laagste niveau bescherming en kan alleen gebruikt worden over kleding die index 2 of 3 heeft. Bovendien mag index 1 niet op de huid gedragen worden, zoals bijvoorbeeld op de hals en polsen.
  • Index 2: Bij index 2 moet het gebruikte doekstaal doven voordat de rand van het staal bereikt wordt, maar er wordt geen maximale navlamtijd vereist. De overige punten zijn gelijk aan index 3.
  • Index 3: (EN15025): Bij deze testmethode wordt een doekstaal (in nieuwsstaat en na het max. aantal wasbeurten) gedurende 10 seconde in vlammen gehouden. Index 3 biedt de beste bescherming tegen vlamverspreiding. De navlam- of nagloeitijd is maximaal 2 seconden, er mag geen gatvorming ontstaan en geen smeltende druppels. Deze klassering is hetzelfde als klassering 11611/11612 A1.

Eisen die aan de kleding worden gesteld

  • De kleding mag geen omslagen aan de pijpen hebben
  • Er mogen geen geleidende onderdelen aanwezig zijn door alle lagen
  • De overlapping tussen een jas en een broek moet voldoende zijn
  • De naadsterkte na 5 keer wassen > 30 N

Instructies voor het reinigen van kleding met norm EN ISO 14116

  • Huishoudelijk wassen: aantal wasbeurten + letter H / wastemperatuur
  • Industrieel wassen: aantal wasbeurten + letter I / wasremperatuur
  • Chemisch reinigen: aantal reinigingsbeurten + letter C / internationaal symbool voor chemisch reinigen

Wanneer de gebruikte materialen in de kleding niet gewassen of chemisch gereinigd kunnen worden, dient de reinigingsindex 0/0 te zijn. De index in het waslabel van de kleding ziet er als volgt uit: beperkte vlamverspreidingsindex / reinigingsindex.

Een voorbeeld: 2 / 5H / 60 houdt in dat de kleding een brandbaarheidsindex 2 heeft en 5 keer thuis gewassen kan worden op 60 ºC.

Let op: gebruik geen wasmiddelen die zeep bevatten, maar uitsluitend synthetisch wasmiddelen. Volg de symbolen op het wasmiddel nauw op.


Populaire categorieën vlamvertragende werkkleding

     

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.